Norio Kimura, de 49 anys, que va perdre al seu pare, dona i filla pel tsunami, camina davant d'una casa danyada dins de la zona d'exclusió…
Norio Kimura, de 49 anys, que va perdre al seu pare, dona i filla pel tsunami, camina davant d'una casa danyada dins de la zona d'exclusió (Reuters)

Fukushima: encara 228.000 evacuats 4 anys després

El Japó recorda aquest 11 de març el terratrèmol i el tsunami que van devastar el nord-est del país

Actualitzat

El Japó recorda aquest 11 de març el terratrèmol i el tsunami que fa 4 anys van devastar el nord-est del país. La tragèdia va provocar més de 18.000 morts i desapareguts i a la central nuclear de Fukushima hi va haver el pitjor accident atòmic des de Txernòbil.

A les 6.46 hora nostra en punt, el moment exacte en què hi va haver el terratrèmol de 9 graus a l'escala de Richter, tot el Japó ha guardat un minut de silenci.

Al Teatre Nacional de Tòquio s'ha fet una cerimònia oficial amb la participació de l'emperador Akihito, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, i els familiars de les víctimes.

Quatre anys després de la tragèdia, més de 228.000 evacuats per la contaminació radioactiva emesa per la planta de Fukushima encara no han pogut tornar a casa seva.

Pel que fa a la planta, els esforços per controlar vessaments d'aigua radioactiva al mar moltes vegades són infructuosos. Els tècnics calculen que trigaran entre 30 i 40 anys per desmantellar Fukushima.

Anar al contingut