Vista aèria de la central nuclear de Fukushima el novembre del 2016
Vista aèria de la central nuclear de Fukushima el novembre del 2016
Japó

El reactor nuclear de Fukushima emet radiacions rècord que poden ser mortals

S'han registrat fins a 530 sieverts per hora, una radiació que podria matar una persona només després d'una curta exposició

RedaccióActualitzat

Els nivells de radiació al voltant de la central nuclear de Fukushima s'han disparat els últims dies i han arribat a xifres rècord, més altes fins i tot que els dies següents al terratrèmol i posterior tsunami de l'any 2011, que va obligar a tancar la central japonesa. 

La Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO) ha registrat nivells de radioactivitat de 530 sievers per hora. Una radiació que podria causar la mort d'una persona després d'una curta exposició

La central nuclear no té completament restringit l'accés. S'hi poden fer visites restringides si es porten vestits de protecció, com aquesta que hi va fer un grup de periodistes al novembre.

 

 

Els enginyers han detectat un forat d'un metre quadrat a la coberta metàl·lica que hi ha sota el contenidor de pressió del reactor. Creuen que el forat l'ha originat l'acció del combustible nuclear fos. Aquest mateix dilluns, una càmera de vigilància va detectar la presència de combustible nuclear al costat del reactor.

 

 

La central nuclear Fukushima I es va veure greument afectada pel terratrèmol i posterior tsunami de l'11 de març de 2011, que va arrasar la costa del Japó. Fukushima estava preparada per resistir els efectes d'un terratrèmol, però no pas l'impacte del tsunami posterior. La força de l'aigua va provocar diverses explosions d'hidrogen, que van causar la fusió dels nuclis d'alguns reactors. 

 

 

ARXIVAT A:
JapóFukushima
Anar al contingut