Preus dels funerals més transparents, amb un nou protocol a 10 hospitals de Barcelona

L'Ajuntament impulsa un protocol de bones pràctiques, en què serà el personal d'infermeria el qui informarà, de manera neutra, sobre les opcions que tenen les famílies

RedaccióActualitzat

Fa tres anys que la síndica de Barcelona es va unir a les crítiques de familiars que denunciaven falta de transparència i abusos de les funeràries en els preus dels funerals. Ara, l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un protocol de bones pràctiques perquè les famílies dels difunts tinguin informació de totes les opcions per decidir com acomiadar-se'n lliurement.

L'acord a què han arribat 10 centres sanitaris de la ciutat amb l'Ajuntament intenta que tothom pugui, sense pressions, escollir lliurement el tipus de comiat del seu familiar. 

"Quins són els servei d'obligada contractació i quins no o quines empreses operen a Barcelona i quins són els preus dels serveis que ofereixen" són algunes de les informacions que es faciliten, segons explica el regidor Eloi Badia.

Per exemple, s'explica que hi ha tres empreses funeràries que presten servei a la ciutat (Serveis Funeraris de Barcelona, Àltima Serveis Funeraris i Interfuneràries) i que la tarifa mínima va dels 1.711 als 2.122 euros -sense sala de vetlla-, depenent de l'empresa que s'esculli.

Un tríptic concreta la informació mínima que els centres que s'han adherit al protocol han de donar a les famílies, sempre en un espai d'intimitat i confort.

"El personal d'infermeria és qui es fa càrrec d'explicar els tràmits que venen a continuació, sense que entri a intervenir-hi cap empresa interessada, sinó que ho fa pròpiament el personal de l'hospital", puntualitza el director de serveis generals de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Rubèn Moragues.

Els deu centres sanitaris adherits són: Hospital de Sant Pau, Hospital Sant Rafael, Centre Integral de Salut Cotxeres, Hospital Plató, Centre Sociosanitari Isabel Roig, Hospital Clínic, Hospital del Sagrat Cor, Fundació Puigvert, Hospital del Mar i Centre Fòrum.

Tots aquests centres han de garantir que la informació que arriba a l'usuari és "adequada, neutral, eficient, immediata i completa".

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut