Palma de Mallorca

Prenen possessió del càrrec els 14 consellers del nou govern balear

Els catorze consellers del nou govern balear han pres possessió del seu càrrec a la Llotja de Palma. Són vuit del Partit Socialista, tres del Bloc i tres d'Unió Mallorquina, tal com van fixar en el seu pacte de govern. De la catorzena de consellers, Francesc Antic no repeteix cap dels de l'anterior pacte de progrés. D'entre els vuit socialistes, quatre homes i quatre dones, destaca Margarita Nájera, consellera de Treball, històrica del PSOE i exalcaldessa de Calvià. A la Presidència, i com a mà dreta d'Antich, hi haurà, Albert Moragues, assessor fins ara del delegat del govern i també en Educació.

Actualitzat

Llicenciat universitari, d'uns 50 anys i amb experiència en la gestió pública és el perfil més generalitzat del nou govern balear en el qual Francesc Antic no repeteix cap dels consellers de l'anterior pacte de progrés. Dels elegits pels socialistes, destaca Margarita Nájera, de 53 anys, llicenciada en Econòmiques, històrica del PSOE i exalcaldessa de Calvià que ha esdevingut la consellera de Treball i Formació i portaveu del govern. La Presidència, com a mà dreta d'Antich, l'encapçalarà a partir d'ara, Albert Moragues, assessor fins ara del delegat del govern i també en Educació i expresident del Consell de Menorca.

Carles Manera, de 54 anys, catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques del departament d'Economia Aplicada de la Universitat de les Illes balears (UIB), entre d'altres títols acadèmics, -entre 1996 i 2003 va ser el vicerector de Planificació Economicoadministrativa de la UIB-, és el nou conseller d'Economia.

De la UM, Miquel Angel Grimalt ha esdevingut el nou conseller de Medi Ambient, després d’ocupar diversos càrrecs en el Consell de Mallorca, entre els quals el de director insular d'Urbanisme i Litoral al final de l’última legislatura.

El nou govern incorpora dos llicenciats en Medicina: els socialistes Vicenç Thomàs, de 49 anys, que entre el gener de 2002 i el juliol de 2003 va ser director general d'Avaluació i Acreditació, serà ara el nou conseller de Salut i Consum; en canvi, Maria Ángeles Leciñena, de 53 anys, llicenciada en Econòmiques i que va ser gerent de l'hospital de Can Misses d'Eivissa entre 2002 i 2003, encapçalarà la conselleria d'Interior.

Per la seva part, Mercè Amer, de 53 anys, que havia estat la responsable insular a Mallorca de Vies i Obres i de Medi Ambient és a partir d'aquest dilluns la nova consellera d'Agricultura i Pesca.

D'altra banda, Jaume Carbonero, arquitecte de 56 anys, és el nou conseller d'Habitatge i Obres Públiques, mentre que Gabriel Vicens, de 46 anys, i llicenciat en Ciències Biològiques, ho és de Mobilitat i Territori. Per contra, Francisca Vives, de 50 anys i llicenciada en Geografia i Història, és la consellera de Comerç, Indústria i Energia i Josefina Santiago, llicenciada en Psicologia i de 46 anys, la consellera d'Afers i Promocions Socials.

Finalment, la nova consellera d'Educació i Cultura, serà Bárbara Galmés, de 52 anys i llicenciada en Filologia Hispànica. Galmés ja va ser cap de servei de la Direcció General de Comunicació en el primer govern d'Antich.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut