La Rambla de Barcelona pràcticament buida, només amb un grup de gent
La calma s'ha mantingut als carrers malgrat l'aixecament del toc de queda (CCMA)

Poca gent als carrers en la primera nit sense toc de queda i amb l'oci nocturn tancat

Es mantenen la resta de restriccions vigents des del 24 de desembre com la limitació de les trobades i dels aforaments

RedaccióActualitzat

Adeu al toc de queda per segona vegada en aquesta pandèmia. Aquesta ha estat la primera nit sense cap prohibició per sortir de casa en cap municipi del país, però la calma s'ha mantingut als carrers.

A Barcelona, on altres vegades s'havien vist aglomeracions, els carrers estaven pràcticament buits a la mitjanit, en la mateixa línia de les darreres setmanes, i només voltaven alguns turistes.

Buidor fins i tot en zones de bars de copes com el Born, i és que més enllà del toc de queda, es mantenen tota la resta de restriccions horàries. Els restaurants han de tancar a dos quarts d'una de la matinada i l'oci nocturn encara no pot obrir. L'altra vegada, a l'estiu, hi va haver 4.100 desallotjats només a la capital catalana.

La calma sembla que és encara la tònica general, a l'espera de què passarà les pròximes nits, que ja serà cap de setmana.


Gairebé un mes de toc de queda

El toc de queda es va recuperar el 24 de desembre, després que el govern ho aprovés pocs dies abans de Nadal i el Tribunal Superior de Justícia ho avalés.

En principi, el confinament nocturn i les altres restriccions contra l'expansió de la variant òmicron havien d'acabar el 7 de gener, però el 3 de gener es van prorrogar dues setmanes més.

Finalment, aquesta ha estat la primera nit sense toc de queda, malgrat que estem en una sisena onada de contagis completament disparada.

Les altres restriccions continuen vigents

Més enllà de la fi del toc de queda, la Generalitat manté la resta de restriccions per frenar els contagis de covid, entre les quals hi ha la limitació de les trobades socials a 10 persones, que el TSJC ha autoritzat que continuï.

Tampoc s'ha aixecat el tancament de l'oci nocturn, que el govern revisarà la setmana vinent, segons ha apuntat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Continuen vigents les restriccions en l'aforament de determinats esdeveniments. La capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants és d'un 50%, mentre que l'aforament en comerços i empreses de serveis és del 70%, el mateix percentatge que als equipaments esportius tancats.

L'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs coberts és del 70%. El mateix que hi ha a les sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCovid-19Coronavirus Òmicron
Anar al contingut