Pobresa menstrual: Nova Zelanda repartirà productes d'higiene femenina gratis a l'escola

Es repartiran entre les alumnes de tot el país després d'haver fet una prova pilot en 15 escoles

RedaccióActualitzat

El govern de Nova Zelanda ha anunciat que proporcionarà productes d'higiene femenina gratis a totes les escoles del país a partir del juny amb l'objectiu de tallar la "pobresa menstrual".

Com ha explicat la primera ministra, Jacinda Ardern, la mesura dona continuïtat i amplia a escala nacional el programa pilot aplicat l'any passat en 15 escoles de la regió de Waikato, a l'Illa Nord, en què van participar unes 3.200 alumnes.

"Les joves no haurien de perdre part de l'educació per una cosa que és normal per a més de la meitat de la població", ha dit Ardern referint-se al fet que moltes noies deixen d'anar a l'escola quan tenen la menstruació. "La resposta positiva de les escoles i els estudiants ens ha animat a expandir la iniciativa a totes les escoles de Nova Zelanda", ha afirmat al col·legi Fairfield, que forma part del programa pilot.

 

 

La ministra per a Afers de la Dona, Jan Tinetti, ha explicat que els problemes derivats de la menstruació inclouen vergonya, estigmes, faltar a classe o no poder fer front al cost dels productes.

Per això, la primera ministra ha assegurat que "proveir de productes d'higiene femenina de manera gratuïta a les escoles és un camí perquè el govern abordi directament la pobresa, ajudi a incrementar l'assistència a classe i per aconseguir un impacte positiu en el benestar de les nenes".

Ardern ha afirmat que una de cada dotze estudiants no va a escola per problemes relacionats amb la "pobresa menstrual".

El programa comptarà amb un pressupost de gairebé 15 milions d'euros fins al 2024.

Al novembre, Escòcia es va convertir en el primer país del món d'oferir de manera gratuïta productes d'higiene femenina a tothom que ho necessités, també en llocs públics.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPobresa
Anar al contingut