Barça

Plega Sandro Rosell, el president més votat de la història del Barça

Rosell va arribar a la presidència de l'entitat l'1 de juliol de 2010 després de guanyar les eleccions que es van celebrar el 13 de juny i en les quals va obtenir el 61,35% dels vots. Aquells comicis van suposar un rècord històric de participació en les consultes barcelonistes: 57.088 socis van acudir a les urnes.

Actualitzat

Sandro Rosell va néixer el 6 de març de 1964 a Barcelona. El seu pare, Jaume Rosell, fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, ja va ser director general del Barça quan Agustí Montal Costa n'era el president. Sandro Rosell n'és soci des del 4 d'octubre de 1970.

Entre els anys 2003 i 2005 havia format part de la junta de Joan Laporta. En aquest període, com a vicepresident esportiu, va impulsar el fitxatge de Ronaldinho, futbolista clau de l'inici d'una nova etapa esportiva del club blaugrana. Però va deixar la directiva el 2 de juny del 2005 per discrepàncies amb Laporta.

Des d'aleshores es va postular com a alternativa al poder. El 27 de juny del 2008, per exemple, va donar suport a una moció de censura impulsada pel soci Oriol Giralt contra Laporta. Rosell va arribar a la presidència de l'entitat l'1 de juliol del 2010 després de guanyar les eleccions que es van celebrar el 13 de juny i en les quals va obtenir el 61,35% dels vots. Aquells comicis van suposar un rècord històric de participació en les consultes barcelonistes: 57.088 socis van acudir a les urnes.

Sandro Rosell és llicenciat en Administració d'Empreses i MBA per ESADE. Ha trenat la seva vida laboral amb l'esport. En el seu currículum destaquen la fundació de l'empresa Bonus Sports Marketing, i el seu pas pel Departament de Màrqueting dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i de l'empresa Nike.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut