Per què TV3 ha d'incloure Vox a la cobertura electoral?

Actualitzat

El pla de cobertura de la CCMA ha previst en aquesta campanya per a les eleccions del 14F incloure Vox en les entrevistes, els debats i la informació als Telenotícies. Incloure l'extrema dreta en la cobertura ha provocat la queixa del Consell Professional de TV3, recollint el malestar dels periodistes dels serveis informatius.

Durant les campanyes electorals, la Junta Electoral obliga els mitjans públics a seguir un criteri de proporcionalitat segons la representació aconseguida per cada partit. Proporcionalitat ponderada seguint criteris periodístics.

També obliga a donar una cobertura igual o inferior als partits sense representació, però que van superar el 5% dels vots en eleccions posteriors a les del Parlament del 2017.

Ara és el cas de Vox i també de Junts, que no té drets, perquè pertanyen al PDeCAT, però se li reconeixen com a propis els resultats en les últimes eleccions.

El pla de cobertura de la Corporació els ha inclòs preveient que, si no ho feia, la Junta Electoral podria acabar decidint quins partits cobrir i de quina manera fer-ho, com passava abans del 2016 amb els blocs electorals, tal com explica David Bassa, cap d'informatius de TV3:

"Incloure l'extrema dreta en les entrevistes i els debats electorals no és una decisió fàcil perquè els mitjans públics sempre hem d'evitar fer d'altaveu de plantejaments que vagin en contra de drets fonamentals. Ara bé, no incloure l'extrema dreta a la cobertura podria debilitar el nostre pluralisme si la Junta Electoral ens obligava a tornar a una batalla ja superada com la dels blocs electorals."

 

Vox participarà en les entrevistes als candidats, en el debat de dimarts que ve i en la cobertura general d'aquestes eleccions. La decisió ha provocat un comunicat de queixa del Consell Professional de TV3.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut