Paula Sibilia, professora d'Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat Federal Fluminense de Rio de Janeiro.
Paula Sibilia, professora d'Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat Federal Fluminense de Rio de Janeiro.
Sant Joan Despí

Paula Sibilia: "La intimitat no s'ha desvaloritzat, s'ha transformat en relació a allò públic i privat"

Hem parlat d'intimitat i xarxes socials amb Paula Sibilia, professora d'Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat Federal Fluminense de Rio de Janeiro i aquest dimarts participa a l'Enter Forum

RedaccióActualitzat

Amb motiu de la celebració de l'Enter Forum a Barcelona, un certamen que pretén reflexionar sobre internet i les xarxes socials, el 324.cat ha posat un ull en què s'hi diu. Per això hem fet dos xats amb ponents de l'Enter Forum i us oferirem, fins dimecres, altres cròniques d'algunes de les conferències programades.

Aquest dilluns els usuaris del portal han pogut fer un canvi d'impressions amb Paula Sibilia, que aquest dimarts participa a l'Enter Forum a la sessió "Com transformen la intimitat les xarxes socials?". Amb aquesta professora d'Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat Federal Fluminense de Rio de Janeiro hem volgut reflexionar sobre l'impacte que les noves tecnologies tenen en el concepte d'intimitat.

Sibila, en aquest sentit, no veu una pèrdua de valor de la intimitat. Al xat, deixa això.

"No crec que la intimitat s'hagi desvaloritzat, crec que s'ha transformat la seva relació amb allò públic i allò privat"

La professora recorda que en l'era moderna es va fer un gran esforça per protegir la intimitat amb mesures legals perquè s'entenia la intimitat com "l'essència veritable" de cadascú en contraposició a tot allò que forma part de l'espai públic. Les xarxes socials han transformat aquest paradigma i han fet que la intimitat hagi de ser visible. S'ha tornat "extima", deia Sibila. És a dir, allò que abans es considerava que s'havia de protegir en l'àmbit privat, ara s'espectacularitza. Aquesta és la transformació, explica la professora en el xat que podeu recuperar aquí.

El xat amb Paula Sibila arriba després que dijous els usuaris del 324.cat conversessin amb 

Aquest dijous us vam convidar a parlar amb César Rendueles, professor de Sociologia a la Universitat Complutense de Madrid, que participarà al fòrum el dia 17 a les 9.30 amb una sessió que durà com a títol "Quins són els desafiaments del coneixement lliure?" Pots recuperar la conversa amb ell aquí. Rendueles va reflexionar contra això que ell anomena "el dogma ciberfetitxista".

El 324.cat també serà en directe al fòrum. Dilluns a la tarda assistirem a la sessió de Michael W. Carroll, professor de Dret a l'American University de Washington i un dels membres fundadors de Creative Commons. Tindrem ocasió de conversar amb ell i us n'informarem en directe a través de Twitter al nostre perfil @324cat I dimarts seguirem la xerrada de Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre els reptes d'educar en l'entorn audiovisual. Podeu consultar tot el programa de l'Enter Forum aquí.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut