Llibertat amb mesures cautelars per al pare acusat de maltractar el fill de dos mesos
Jutjats d'Arenys de Mar
Arenys de Mar

Llibertat amb mesures cautelars per al pare acusat de maltractar el fill de dos mesos

La mare del nadó també ha declarat davant del jutge, de moment com a testimoni

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat provisional amb mesures cautelars l'home de vint anys acusat d'apallissar el seu fill de dos mesos.

El magistrat ha acordat que el detingut comparegui al jutjat cada setmana, li ha retirat el passaport, i li prohibeix sortir del país i acostar-se al seu fill a una distància inferior a 500 metres

L'home ha passat a disposició judicial a primera hora d'aquest matí als jutjats d'Arenys de Mar acusat de maltractament i lesions. La mare del nadó, també de vint anys, ha declarat també davant del jutge, de moment en qualitat de testimoni.

L'avi matern, que ha acompanyat la seva filla al jutjat, ha dit a l'equip de TV3 que li costa de creure que el seu gendre hagi maltractat el nadó perquè mai havia estat violent amb la seva filla, però ha admès que el pare va confessar que el va sacsejar perquè es va posar nerviós quan plorava.

El nen està ingressat greu a l'UCI de l'Hospital Vall d'Hebron i sota la tutela de la DGAIA, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Evoluciona favorablement i es manté estable dins la gravetat. Hi va ingressar fa una setmana, i després de fer-li proves mèdiques, es van detectar lesions compatibles amb maltractaments. El nadó presentava hematomes al cap i al braç i tenia cinc costelles trencades.

A part d'activar el protocol per maltractament infantil i detenir el pare, també s'ha obert una investigació per saber si la criatura havia estat atesa en altres centres sanitaris i si es podia haver detectat abans la situació del menor.

De fet, l'Hospital de Calella va notificar el 28 de desembre a l'Ajuntament de Pineda de Mar, on està empadronada la família, que requeria un seguiment per risc d'exclusió social, però en cap cas alertava d'un possible maltractament.

Salut està investigant l'assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres sanitaris les últimes setmanes.

El síndic de greuges ho investigarà

El síndic de greuges ha obert una actuació d'ofici sobre aquest cas per determinar si han funcionat correctament els protocols de protecció de menors.

S'adreçarà a l'administració municipal, a la DGAIA i al Departament de Salut per "conèixer la intervenció de les diferents administracions implicades en la prevenció d'aquest possible cas de maltractament infantil i valorar el funcionament dels protocols de coordinació existents".

L'objectiu és determinar si hi havia signes previs que totes aquestes instàncies no van saber detectar adequadament.

 

ARXIVAT A:
MenorsPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut