Iorgos Papandreu pensatiu en el parlament grec. (Foto: EFE)
Papandreu parla del futur del país abans de les votacions de la moció
Atenes

Papandreu defensa la necessitat que els grecs votin i demana al Parlament unitat nacional

Iorgos Papandreu ha intervintut al Parlament grec, en el debat de la mociò de confiança al seu govern. El primer ministre ha insistit que el país ha de poder votar i que són els grecs els que han de decidir el seu futur. Ha demanat un acord per la unitat nacional i ha dit que no enten les crítiques al referèndum: "Escoltem massa els estrangers. Hem d'escoltar la gent grega. El G-20 hauria d'entendre que per sobre dels mercats hi ha la gent", ha dit.

Actualitzat
Durant el seu parlament, Iorgos Papandreu, que es troba sota una forta pressió de l'oposició conservadora perquè dimiteixi i convoqui eleccions, ha dit que la celebració ara, d'uns comicis, "seria catastròfica" i és per això que ha demanat a tots els partits unitat nacional. "Els partits hem d'arribar a negociacions", "el país ha de poder votar" i també "aprovar el pressupost del 2012 per poder tirar endavant". Això, segons primer ministre, "s'ha de poder fer en les properes setmanes".

Abans de celebrar eleccions, Grècia necessita, segons el mandatari, un "govern fort" i, una vegada que la situació s'hagi estabilitzat, llavors es podran convocar els comicis, ha afirmat. "No m'importa si sóc elegit. Ha arribat el moment de fer un nou esforç, amb bona voluntat", ha manifestat Papandreu, que durant el seu discurs ha passat revista a la seva carrera política de 30 anys.

Papandreu ha demanat un vot de confiança per poder formar, a partir de dissabte, un govern d'unitat nacional amb l'objectiu de sortir de l'actual crisi econòmica i política: "Demano un vot de confiança perquè el govern tingui la força per fer tot el que calgui i formar un govern de cooperació", ha dit el primer ministre, que ha afegit que demà acudirà al president grec, Karolos Papulias.

El governant socialista del Pasok disposa d'una molt ajustada majoria de 152 escons dels 300 del Parlament. Alguns dels membres del seu propi partit han amenaçat de votar en contra del primer ministre, cosa que fa que el resultat sigui més que incert.

Grècia necessita resoldre l'actual crisi política per poder seguir rebent l'ajuda internacional i continuar a la zona euro.
Anar al contingut