Palafrugell

Palafrugell atura les obres dels xalets de luxe a la cala d'Aigua Xelida

Després de la polèmica tala de pins, l'Ajuntament afirma que el projecte està en fase d'al·legacions

Actualitzat

L'Ajuntament de Palafrugell ha aturat les obres del projecte de construcció d'una urbanització de 33 habitatges de luxe a tocar de la cala d'Aigua Xelida.

Tant els ecologistes com el consistori van denunciar la tala d'arbres, centenars, van dir, sense permís municipal, cosa que la promotora va desmentir.

Tècnics municipals han anat aquest dimecres al matí als terrenys d'Aigua Xelida, on el cap de setmana es va detectar que ja havien començat els treballs. Jaume Palahí, regidor d'Urbanisme, ha explicat que han denunciat els fets:

"Hem fet un butlletí de denúncia. Els hem comunicat que l'Ajuntament no està disposat a admetre aquest tipus d'actuacions i que nosaltres considerem que no poden començar fins que no tinguin el vistiplau definitiu."

 


La promotora que impulsa la urbanització va dir que la tala estava emparada pel Pla d'ordenació urbanística municipal. L'Ajuntament, però, manté que el projecte està en fase d'al·legacions, segons el regidor d'Urbanisme:

"Nosaltres en ple vam aprovar inicialment aquest projecte. Un cop l'aproves inicialment, que no podies fer res més, aquest projecte està al públic, es presenten les al·legacions i estem en el moment que s'han d'estudiar i estimar, o no, les al·legacions que puguin haver-hi per donar un vistiplau definitiu al projecte d'urbanització."


Amb aquesta acció, l'Ajuntament ha aturat els treballs que la promotora va iniciar en període de vacances de Nadal i que són ben visibles en aquest paratge escollit fa uns anys com el paisatge preferit de Catalunya.


Els tècnics municipals no han pogut entrar als terrenys per fer un recompte dels pins que s'han talat, però diuen que calculen que en són un centenar.

La promotora, en declaracions a TV3, ha afirmat que les obres no estan suspeses i que estan fent el que l'Ajuntament va aprovar el 2006. Diuen que han rebut un requeriment amb 15 dies per al·legar.

ARXIVAT A:
Medi ambientUrbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut