Una de les zones talades
Una de les zones talades
Palafrugell

Una promotora tala més de 700 arbres a Aigua Xelida sense permís de l'Ajuntament

Alerta per un projecte d'urbanització del "paisatge preferit de Catalunya"

RedaccióActualitzat

Conflicte a Palafrugell, a la cala d'Aigua Xelida, on les màquines d'una promotora van començar a talar arbres sense avisar l'Ajuntament. Des del consistori adverteixen que és il·legal, i recorden que el projecte encara s'està tramitant.

Davant del mar, a la preuada cala d'Aigua Xelida, es projecten 33 habitatges de luxe en uns terrenys de més de 30 hectàrees. Ara fa uns dies, en plenes vacances de Nadal i sense avisar, hi van entrar les màquines de la promotora i van començar una tala. Fins aquesta setmana ningú se n'havia adonat, i quan els veïns ho van veure ja havien talat uns 700 arbres, bàsicament pins.

 

 

L'Ajuntament ja ha dit que la tala és il·legal i que el primer dia hàbil vindran els inspectors per aturar l'obra i iniciaran els tràmits per sancionar-los.

Tot i que les cases que s'hi construiran ja s'anuncien, els promotors no tenen els permisos per urbanitzar, ja que el projecte encara s'està tramitant i no se sap si se'ls acabarà concedint.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, diu que actuarà contra l'actuació dels promotors:

"No diem que això no es farà ni que això es quedarà tal com està. Nosaltres diem només que això s'ha de fer pas a pas. I ells s'han saltat un pas, sense autorització, talar arbres. Això és sancionable. I s'arribarà fins a les últimes conseqüències."

 

 

Els ecologistes exigiran responsabilitats i una actuació per reparar el dany que s'ha fet al bosc. Així ha parlat Núria Vidal de Llobatera de SOS Costa Brava:

"Ara ja han malmès, en pocs dies, en plenes vacances, quan la gent està distreta, etc. Això no només és una denúncia. S'han d'exigir responsabilitats. I, a més, que es restauri de manera efectiva. No només amb quatre pinets, sinó amb alzines i que torni a ser un bosc mediterrani com era abans."

En els pròxims dies presentaran una denúncia a la fiscalia de Medi Ambient.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut