20.000 especies de abejas", "Cerrar los ojos" i "La sociedad de la nieve", preseleccionades per als Oscars 2024

Oscars 2024: "20.000 especies de abejas", "Cerrar los ojos" i "La sociedad de la nieve", preseleccionades

Les cintes d'Estibaliz Urresola, Juan Antonio Bayona i Víctor Erice són la tria de l'Acadèmia de Cine espanyola per optar als premis de Hollywood

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ja ha fet la seva primera tria per enviar als acadèmics de Hollywood. "20.000 especies de abejas", "Cerrar los ojos" i "La sociedad de la nieve" són les tres pel·lícules escollides per intentar optar a l'Oscar a millor film internacional.

"20.000 especies de abejas", producció catalana amb participació de TV3, ha obtingut diversos premis, entre els quals hi ha l'Os de Plata per a l'actriu protagonista, Sofía Otero, de només 10 anys. La pel·lícula, dirigida per Estibaliz Urresola, narra una infància trans i com la Lucía no encaixa en les expectatives del seu entorn.


"La sociedad de la nieve", dirigida per Juan Antonio Bayona, és un retrat colpidor de la història dels 45 supervivents de l'avió que l'any 1972 es va estavellar en una glacera dels Andes.


Víctor Erice ens explica a "Cerrar los ojos" la història d'un popular actor que desapareix durant un rodatge. Trenta anys després, un programa de televisió reviu el cas i hi arriba a involucrar un amic i company de l'actor.

Produïda per Netflix, aquest cap de setmana serà l'encarregada de clausurar el festival de Venècia, fora de competició.


La pel·lícula finalment escollida entre aquestes tres per optar a ser candidata als Oscars des d'Espanya se sabrà d'aquí dues setmanes, el 20 de setembre. A partir d'aleshores, correspondrà als acadèmics de Hollywood decidir si la inclouen entre les cinc finalistes al premi a millor pel·lícula internacional.

La 96a gala dels Oscars es farà el diumenge 10 de març del 2024, matinada de dilluns 11 de març a Europa.

L'any passat, la multipremiada "Alcarràs", de Carla Simón, va ser l'escollida per optar a l'Oscar. Es va imposar a "As bestas" i a "Cinco lobitos", que també havien estat preseleccionades per l'Acadèmia espanyola, però finalment no va passar el filtre de Hollywood.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut