Bolonya

Operaran del cor un nen italià tot i que els pares, antivacunes, no volen sang de vacunats

Els progenitors volien que l'infant, de 2 anys, rebés sang només de persones no vacunades de la covid, però la justícia ha donat la raó a l'hospital

RedaccióActualitzat

La justícia ha donat la raó a un hospital d'Itàlia i ha autoritzat que s'operi un nen de 2 anys, malgrat la negativa dels pares. Els progenitors rebutjaven que l'infant rebés sang de persones vacunades contra la covid.

L'Hospital Sant'Orsola, de Bolonya, on està ingressat el menor, va portar el cas a la justícia i un jutge d'un tribunal de Mòdena li ha donat la raó.

La criatura necessita una operació de cor i és possible que li calguin diverses transfusions de sang.

Els pares van començar una campanya a les xarxes socials per trobar voluntaris antivacunes disposats a donar sang.

El centre sanitari, però, va recórrer a la justícia amb l'argument que l'opinió dels progenitors no tenia base científica i que l'infant, que té una cardiopatia, havia d'operar-se urgentment.

El jutge ha considerat que l'hospital té raó perquè es donen les condicions d'absoluta seguretat en la sang subministrada, independentment de l'origen, i sentencia que es podrà fer la intervenció quirúrgica al menor.

"Que tinguin fe en els metges"

Un mege amb estetoscopi i una xeringa
Els metges han demanat a la família que hi confiï i que no endarrereixin l'operació (Pexels)

La Federació Nacional Mèdica Fnomceo s'ha adreçat a la família per demanar-los que "escoltin els metges" i dir-los que poden estar tranquils perquè les transfusions no suposaran cap risc per al seu fill:

"Entenem les pors dels pares quan un nen, un fill, pateix, ens aferrem a qualsevol suport, creient que ho estem fent pel seu bé, per protegir-lo. Els demanem que escoltin els metges que l'estan tractant, que podran escollir la millor teràpia per a ell, sense endarrerir el tractament."

Els facultatius afegeixen que els protocols que regulen les donacions "no permeten l'elecció del donant i estan escrits buscant l'interès dels pacients, per fer els processos segurs", i han remarcat que "no hi ha perill de rebre sang de donants vacunats contra la covid-19".

El comunicat de la federació acaba demanant a la família que tingui "fe en els metges" perquè abocaran "tots els coneixements i habilitats en aquest preciós pacient".

 

ARXIVAT A:
Covid-19Infància VacunesCoronavirus Salut
Anar al contingut