Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola
Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola

Omella demana "quotes periòdiques" als creients per la baixada de donatius a missa

Assegura que les restriccions d'aforament a les esglésies pel coronavirus fa baixar l'almoina del fidels

RedaccióActualitzat

L'Església demana als fidels que facin donatius periòdics perquè, sense misses per culpa de la pandèmia, les parròquies no recullen prou diners. Ho ha proposat el cardenal Joan Josep Omella en la inauguració de la reunió general dels bisbes espanyols.

Omella ha assegurat que les almoines pel sosteniment de l'Església són cada vegada més escasses i demana als creients que dipositin "quotes periòdiques" a través del web que han fet expressament, o també a través del pagament electrònic Bizum.

"A no poques parròquies ja els està costant arribar a final de mes, i les diòcesis estan sortint al pas amb plans d'emergència per garantir que puguin seguir amb la seva tasca pastoral i assistencial", ha lamentat l'arquebisbe de Barcelona.

"En un moment en què els caixonets d'almoines estan quedant buits, la caritat eclesial no pot ni s'ha d'aturar", ha dit el president de la Conferència Episcopal Espanyola. Per això defensa noves formes d'impulsar els donatius a través de les noves tecnologies.

Omella ha recordat la tasca de l'Església durant la crisi social i sanitària i ha destacat el repartiment de milers de tones d'aliments i l'ajuda a persones en situació de dependència, solitud i angoixa a les quals ha acompanyat "en el trauma i en el dol".

També ha destacat que aquesta institució ha multiplicat la seva atenció a les persones i les famílies vulnerables a través de Càritas i les comunitats cristianes.

Al web es pot escollir si els diners es dipositen a la parròquia, al bisbat o a la Conferència Episcopal.

ARXIVAT A:
ReligióEsglésiaCoronavirus Covid-19
Anar al contingut