Foto de l'os mort per demanar la recompensa per a qui tingui informació sobre qui el va matar

Ofereixen 10.000 euros de recompensa a qui trobi qui va matar l'os al Pirineu

L'ONG Sea Shepherd, amb els diners, vol motivar els que tenen informació per avançar en la investigació i saber qui ha matat l'os

Actualitzat

Una recompensa de 10.000 euros per qui trobi la persona que va matar a trets un os al Pirineu francès, a la prefectura de l'Arieja, molt a prop de la frontera amb Catalunya.

La delegació francesa de l'organització ecologista Sea Sheperd ha anunciat la seva decisió d'oferir aquesta recompensa a la persona o entitat que faciliti informació suficient per descobrir i portar davant la justícia l'autor o autors dels trets. "L'os és una espècie protegida i la seva mort és estrictament il·legal", assegura lONG.

Sea Shepherd France afirma, en una nota penjada a les xarxes socials amb la foto de l'os mort que, amb els diners, vol motivar els que tenen informació per avançar en la investigació".

"La informació serà facilitada a les autoritats a càrrec del cas i es pagarà la recompensa si el testimoni condueix a l'acusació del culpable".

 

Per la seva part, les autoritats franceses han anunciat que portaran el cas als tribunals.

El cadàver de l'os va ser localitzat dimarts passat en una zona boscosa a prop de les pistes d'esquí de Guzet, al circ de Gérac, al pic de Séron, a l'Arieja, França, a pocs quilòmetres a nord de la frontera amb el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran.

"La població d'ossos ha estat exterminada en el passat. L'últim os pirinenc, Canelle, va ser assassinat per un caçador el 2004 mentre defensava al seu cadell dels atacs de gos de caça", defensen des de Sea Sheperd.

"Per aquest acte il·legal i atroç, el caçador només va ser sentenciat a una indemnització de 10.000 euros per un delicte que normalment es castiga amb tres anys de presó i una multa de fins a 150.000 euros", continua l'organització ecologista.

L'ONG ja va oferir 10.000 euros el 2019 després de la descoberta de dues foques decapitades a la Bretanya. La informació va permetre processar dos mariners, acusats d'atemptar contra aquesta espècie protegida.

Mort de l'os Cachou

A l'abril es va trobar mort l'os Cachou en una zona de difícil accés a Les, a la Vall d'Aran. Aquesta mort s'ha convertit en secret de sumari, perquè hi ha indicis que no va ser una mort natural, segons la fiscalia. El secret el va decretar al maig la jutgessa de Vielha que ho està investigant.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut