La jutgessa ha decretat el secret de sumari de la investigació de la mort de l'os Cachou (Conselh Generau Aran)
La jutgessa ha decretat el secret de sumari de la investigació de la mort de l'os Cachou (Conselh Generau Aran)
Vielha

El cas de la mort de l'os Cachou, sota secret de sumari

La jutge declara el secret de les actuacions i això impedeix que els grups ecologistes tinguin accés, per ara, a la necròpsia

RedaccióActualitzat

La mort de l'os Cachou s'ha convertit en secret de sumari, perquè hi ha indicis que no va ser una mort natural, segons la fiscalia. El secret l'ha decretat aquest dilluns la jutgessa de Vielha que ho està investigant.

Això comporta que, de moment, les entitats ecologistes no podran tenir accés a l'informe de la necròpsia que, segons va explicar el govern aranès, en un resultat preliminar atribuïa la mort de l'animal a una baralla amb un altre os i una posterior caiguda per un barranc de 40 metres. 

Grups ecologistes sospiten que podria haver mort enverinat per productes químics utilitzats per allunyar Cachou d'altres animals, possibles víctimes seves, i que el Conselh Generau d'Aran hauria donat una versió interessada de la mort de l'animal. 

El cas de la mort de l'os Cachou, sota secret de sumari
El rostre de Cachou revelaria, segons els ecologistes, una mort per enverinament (ACN / Conselh Generau d'Aran) 

Entitats com Ipcena, Seo Birdlife, Fapas i la Federació d'Ecologistes de Catalunya consideren poc creïbles les causes oficials de la mort del plantígrad, trobat sense vida el 9 d'abril en una zona de difícil accés de Les. Per això van demanar una segona necròpsia per corroborar les circumstàncies de la defunció de l'os. 

Les organitzacions ecologistes han posat en dubte que l'os Cachou morís després d'una baralla entre mascles perquè consideren que no n'hi ha evidències i que, a la fotografia de l'animal mort, es podia veure "el típic somriure sardònic" que queda als mamífers quan moren enverinats, en paraules de l'entitat Fapas. 

          

ARXIVAT A:
JudicialMaltractament animal
Anar al contingut