Troben un os abatut a trets a la zona de l'Arieja, a França
Fa dos mesos es va localitzar mort l'os Cachou. Prefectura de l'Arieja

Troben un os abatut a trets a la zona de l'Arieja, al Pirineu francès

El govern francès i diverses entitats conservacionistes condemnen l'acció i demanen que se substitueixi l'exemplar

Redacció / ACNActualitzat

El govern francès ha informat aquest dimarts que han localitzat un os abatut a trets al departament de l'Arieja, zona que limita amb les comarques pirinenques de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, a més del Principat d'Andorra.

La ministra francesa de la Transició Ecològica, Élisabeth Borne, ha condemnat aquesta acció al seu compte de Twitter i ha anunciat que denunciarà els fets, tot destacant que es tracta d'una espècie protegida i que és un acte il·legal.


Entitats conservacionistes com l'associació Pays de l'Ours-Adet s'han sumat al rebuig i demanen que s'introdueixi un altre exemplar al medi:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚠⚠⚠Ours tué par balle. Triste nouvelle : Élisabeth borne annonce ce soir "qu'un ours a été découvert aujourd'hui en Ariège, abattu par balles. L'ours est une espèce protégée, cet acte est illégal et profondément condamnable. La préfète s'est rendue sur place. L'Etat va porter plainte." Plus d'informations prochainement. Merci à toutes et tous d'en faire le relais🙏 nous comptons sur votre soutien et vos commentaires modérés. ✊On ne lâche rien, sauf des ours dans les Pyrénées ! 🐻🐻🐻 #paysdelours #oursbrun #ours #oursdespyrenees #braconnage #plainte #ferus @ferusassociation #ariege #reintroduction #lespyreneesaveclours #onnelacherien

A post shared by Asso Pays de l'Ours - Adet (@paysdelours) on


Per la seva banda, l'entitat ecologista Ipcena ha titllat l'acció d'"acte covard" i ha mostrat la seva solidaritat de cara a trobar-ne el responsable.


Segona mort d'un os al Pirineu en dos mesos

La mort d'aquest os arriba tot just dos mesos després que una patrulla d'Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran localitzés sense vida l'os Cachou al municipi de Les (Val d'Aran).

En aquest cas, la investigació es troba sota secret de sumari per part dels jutjats de Vielha, després que diverses entitats conservacionistes indiquessin que l'exemplar podria haver estat enverinat.

D'aquesta manera, contradiuen la versió oficial, que apunta que la causa tindria a veure amb una baralla amb un altre os i una posterior caiguda per un barranc.

Cachou es va fer "famós" perquè estava considerat un os amb un "caràcter problemàtic" i una "forta depredació" després d'atacar diversos cavalls. El seu comportament va fer que la Generalitat es plantegés seriosament la possibilitat d'haver-lo d'extreure del medi, i el sector ramader ho va demanar enèrgicament en diferents manifestacions arreu del Pirineu.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut