Washington

Obama adverteix d'accions contra Rússia pels ciberatacs en la campanya electoral

El president nord-americà assegura que els atacs informàtics van contribuir al fet que l'únic punt d'atenció durant setmanes i mesos fossin els correus electrònics de Hillary Clinton

RedaccióActualitzat

Barack Obama promet que actuaran contra Rússia si es demostra la suposada ingerència en ciberespionatge que haurien fet durant les últimes eleccions presidencials. El president dels Estats Units ho ha dit aquesta matinada a la Ràdio Nacional Pública:

"Crec que no hi ha dubte que quan un govern estranger tracta d'impactar la integritat de les nostres eleccions nosaltres hem de prendre mesures i ho farem en el moment i el lloc que decidim."

Obama també ha dit que alguna d'aquestes mesures "poden ser explícites i públiques, i d'altres, potser no".

L'encara president nord-americà ha dit que no hi ha dubte que els atacs informàtics van fer que l'únic punt d'atenció durant setmanes i mesos fossin els correus electrònics de Hillary Clinton i els rumors polítics al voltant del Comitè Nacional Demòcrata.

Fins ara Obama havia mantingut distàncies amb el cas, tot i que l'entorn de la Casa Blanca creu que el president rus Vladímir Putin n'estava al corrent. L'espionatge al Partit Demòcrata hauria començat l'estiu de l'any passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut