Nova protesta multitudinària a Minsk malgrat la repressió i les detencions

És el cinquè diumenge consecutiu que desenes de milers de bielorussos surten a la capital i a altres ciutats del país desafiant la policia i l'exèrcit

RedaccióActualitzat

L'oposició planta cara a la repressió del règim d'Aleksandr Lukaixenko i torna a repetir una manifestació multitudinària a Minsk. La protesta arriba hores abans de la reunió que faran a la ciutat russa de Sotxi el president de Bielorússia i el seu aliat, el mandatari rus Vladímir Putin.

És el cinquè diumenge consecutiu que desenes de milers de bielorussos surten a la capital i a altres ciutats del país desafiant la policia i l'exèrcit, per reclamar la renúncia de Lukaixenko.

L'oposició bielorussa ha reunit milers de persones per cinquè diumenge consecutiu
L'oposició bielorussa ha reunit milers de persones per cinquè diumenge consecutiu (Reuters/Tut.By)

Desenes de milers de persones, entre 100.000 i 150.000, segons les fonts, s'han mobilitzat per reclamar la convocatòria d'unes eleccions lliures. També demanen l'alliberament dels líders opositors detinguts des que van començar les protestes per denunciar frau en les eleccions del mes passat.

Un dia més, hi ha hagut centenars de detinguts. Més de 400 només avui. La policia ha reprimit durament la manifestació.

(Reuters/Tut.By)
(Reuters/Tut.By)

Amb aquesta manifestació gegant, que no estava autoritzada, l'oposició bielorussa manté el pols contra l'autòcrata Lukaixenko, abans que es reuneixi, dilluns, amb el president rus, Vladímir Putin, que ja li ha promès suport militar.

La trobada es farà el mateix dia que Rússia preveu enviar tropes a Bielorússia per iniciar unes maniobres militars conjuntes que ja s'han fet altres vegades i que, segons el Ministeri de Defensa rus, s'han d'allargar gairebé dues setmanes.  

Per altra banda, l'oposició bielorussa afronta la disputa havent perdut les cares visibles: la majoria dels seus portaveus han estat empresonats o han marxat a l'exili enmig de l'onada de protestes.

 

ARXIVAT A:
Bielorússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut