Barcelona/Madrid

Nous interrogatoris en la investigació a clíniques que practicaven avortaments il·legals

Sis de les persones detingudes per la seva implicació en la pràctica de suposats avortaments il·legals en diverses clíniques de Barcelona declaren davant una comissió de la justícia holandesa. D'altra banda, 28 dones declaren en qualitat de testimonis, en la investigació que s'ha obert a la Clínica Isadora de Madrid, per presumptes avortaments il·legals i irregularitats en la retirada de residus biosanitaris.

Actualitzat
Carlos Morín i cinc dels seus col·laboradors, entre ells la seva dona i dos psiquiatres que treballaven amb ell, declaren sobre el cas d'una jove holandesa de 24 anys que va ser detinguda al seu país sota la sospita d'haver avortat en avançat estat de gestació en una de les clíniques del grup Ginemedex, dirigides per Morín.

El doctor i quatre persones més són a la presó sense fiança, imputats pels delictes d'avortament il·legal, associació il·lícita i falsedat documental. Les irregularitats que presumptament es cometien en aquestes clíniques, on podien avortar dones en avançat estat de gestació, va sortir a la llum pública gràcies a un reportatge de la televisió danesa. A Espanya, es va començar a investigar arran d'una querella d'E-Cristians.

D'altra banda, a Madrid, un jutge prendrà declaració a 28 dones que han interromput l'embaràs a la Clínica Isadora. La Guàrdia Civil hi va decomissar diversos contenidors d'escombraries amb residus humans que els agents van calcular que podien correspondre a fetus de fins a 8 mesos de gestació. Aquest procediment el va instar una associació antiavortista, que va donar lloc a inspeccions de la Guàrdia Civil.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut