Madrid

Zapatero obre el debat del PSOE sobre l'actual llei d'avortament, que creu insuficient

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat al partit socialista una reflexió sobre els casos que hi ha hagut d'avortaments il·legals per poder donar-hi una resposta en el programa electoral de cara a les pròximes eleccions. Zapatero ha demanat a l'executiva del seu partit que reflexioni sobre l'actual llei de l'avortament per veure si fa falta modificar-la. Considera que els últims casos que s'han descobert posen en evidència que la llei actual no dóna respostes a part de les necessitats de la societat en aquest tema. El PSOE ja s'havia plantejat anteriorment proposar una llei de terminis, però hi ha sectors del partit creuen que això els podria suposar un elevat cost polític.

Actualitzat

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat a l'executiva socialista una anàlisi en profunditat de la situació creada arran el descobriment de diverses clíniques que practicaven avortaments il·legals a Madrid i Barcelona, amb l'objectiu de donar-hi una resposta en el programa electoral.

El tema l'havia plantejat la secretària d'Igualtat, Maribel Montaño, que ha apuntat que l'actual llei de l'avortament, en vigor des de fa 22 anys, podria tenir efectes adversos, i n'ha demanat una reflexió. Segons Montaño, l'elaboració d'una llei de terminis, com la que es va proposar en el programa electoral del PSOE del 2004, podria ser una de les solucions al problema plantejat actualment.

De moment, l'executiva socialista no ha optat per cap via concreta -ni reforma de la llei ni noves mesures-, però ha obert una procés de reflexió sobre el tema. Una reflexió per aclarir la posició del partit, ja que la proposta sobre l'avortament que s'estava redactant per incorporar-la al programa electoral, i que s'ha llegit a la reunió de l'executiva, ha semblat embolicada i confusa.

Per aquest motiu, Zapatero ha demanat que es reformuli la proposta, però ha evitat decantar-se per cap opció concreta.

Anar al contingut