Només vuit hores d'aigua al dia a Vacarisses a causa de la sequera i el pic de calor

L'Ajuntament ha endurit les restriccions perquè els pous que abasteixen el municipi no tenen prou reserves i el consum s'ha disparat per l'augment de les temperatures

RedaccióActualitzat

Els veïns de Vacarisses pateixen des d'aquest dijous el tall del subministrament d'aigua durant pràcticament tot el dia. Entre les 10 del matí i les 8 del vespre i entre les 12 de la mitjanit i les 6 del matí, no tindran aigua perquè els pous que abasteixen el municipi no tenen prou reserves.

En plena pujada extraordinària de les temperatures, l'Ajuntament argumenta que ha de fer aquestes restriccions perquè el consum d'aigua s'ha disparat els darrers dies. De fet, ja fa deu dies que es va posar en marxa el pla per restringir el servei d'aigua potable.

Des de dimarts passat, es tallava el subministrament entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada i, des de principis de mes, de les fonts del municipi no hi raja aigua. Com que això no ha estat suficient, ara la mesura s'amplia i només hi haurà aigua vuit hores al dia.

Segons ha explicat l'alcalde, Toni Masana, a Els matins, de TV3, no hi ha data per aixecar les restriccions:

"Hauria de ploure molt, perquè els aqüífers s'omplen amb aigua de pluja i ara mateix l'escassetat hídrica és molt elevada."

En aquest context, l'Ajuntament de Vacarisses ha instal·lat cisternes d'aigua a diferents punts de la població: a la plaça de Joan Bayà, al local de l'Associació de Veïns de Torreblanca II i al camp de futbol de Can Serra. També hi ha dipòsits a la plaça de l'Església de Torreblanca I i a l'entrada d'El Fresno.

Les urbanitzacions de La Creu, Els Caus, El Ventayol, La Farinera i El Palà no es veuran afectades per aquesta mesura, ja que no s'abasteixen d'aigua municipal.

Els aqüífers que abasteixen d'aigua Vacarisses estan molt secs
Els aqüífers que abasteixen d'aigua Vacarisses estan molt secs

Més de 2.000 piscines

L'arrel del problema fa temps que s'arrossega. El municipi fa anys que reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua una connexió d'aigua amb els sistemes Ter-Llobregat o Taigua, de Terrassa.

Com que això no s'ha fet, els pous de Vacarisses s'abasteixen d'aigua a través d'aqüífers. I ara tenen les reserves al mínim. Això se suma al fet que la població ha augmentat després de la pandèmia en unes 600 o 700 persones, segons Masana. La població del municipi és d'uns 7.000 habitants.

Un fet polèmic comentat pels veïns és que hi ha més de 2.000 piscines registrades al municipi. Sobre això, l'alcalde recorda que "hi ha una ordenança municipal que prohibeix omplir piscines amb aigua de boca", tot i que admet que això "és molt difícil de controlar".

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut