Fotograma de la campanya (That guy)

"No siguis aquest tio": la campanya contra la violència masclista a Escòcia

A través d'un vídeo que s'ha fet viral, diversos joves pregunten a l'espectador si és conscient que els seus comportaments poden haver creuat alguna línia

RedaccióActualitzat

"Has xiulat mai una noia pel carrer? L'has convidat a sopar i has sentit que et devia alguna cosa a canvi? L'has fet sentir culpable? L'has forçat a fer alguna cosa que no volia?"

Són algunes de les preguntes que diversos joves escocesos formulen a càmera en la campanya That guy ('Aquest tio'), que pretén conscienciar els homes que la violència sexual "comença molt abans del que normalment creuen".

Darrere la campanya hi ha la policia d'Escòcia, que a la web declara que volen que les dones "se sentin lliures de viure les seves vides sense haver de preocupar-se del que facin o diguin els homes".

Això sí, encara queda molt camí per recórrer, també des dels organitzadors de la campanya, que a la web expliquen que el seu objectiu és el de "reduir" els casos de violació i assetjament sexual, i no pas erradicar-los.

 

That Guy ha tingut un gran èxit a les xarxes socials, amb 30.000 retuits. En les respostes al vídeo es pot copsar que aquest tipus de campanyes són més necessàries que mai: s'hi poden llegir diversos comentaris d'homes ofesos que la consideren exagerada.

I és que ja ho diu el vídeo: "Molts nois ens mirem al mirall i no hi veiem cap problema, quan en realitat ens està mirant als ulls."


No siguis com James Bond o Tony Soprano

La campanya va més enllà del vídeo que s'ha viralitzat. Al web, s'hi inclouen diferents articles destinats a ajudar els homes a entendre on es troba la línia que mai haurien de creuar.

Un d'ells, per exemple, selecciona 10 personatges de ficció ben coneguts i n'analitza els comportaments masclistes, per acabar arribant a la conclusió que cap home hauria de voler assemblar-s'hi. Són personatges com James Bond, Tony Soprano o "la majoria dels homes que surten a 'Joc de trons'".

ARXIVAT A:
Escòcia Violència masclista
Anar al contingut