Nissan a Barcelona: inversió a la fàbrica a canvi de retallar 600 llocs de treball

La proposta implicaria una inversió de 70 milions d'euros en una nova planta de pintura a la Zona Franca

Actualitzat

Sis-centes prejubilacions i baixes incentivades. Nissan ha fet aquesta oferta als sindicats per garantir la supervivència de l'empresa a la Zona Franca.

La proposta va acompanyada d'una inversió de 70 milions d'euros en una nova planta de pintura a la factoria.

Dos dels màxims responsables de Nissan a Europa i de l'aliança Nissan-Renault-Mitsubishi han aterrat aquest dimarts a Barcelona per repetir un mateix missatge als treballadors de la planta, al govern i als mitjans de comunicació.

 

 

Segons José Vicente de los Mozos, vicepresident adjunt de Renault-Nissan-Mitsubishi l'aposta per Barcelona és clara.

"Volem seguir fabricant vehicles a la Zona Franca. I per això hem de modernitzar les instal·lacions industrials i volem invertir 70 milions en una planta de pintura."

De moment, però, la condició que posa Nissan per fer aquesta nova inversió a la planta és arribar abans a un acord amb els sindicats per reduir la plantilla en 600 treballadors a través de prejubilacions i baixes incentivades.

 

 

La factoria té capacitat per produir 200.000 vehicles, però les previsions són que aquest any només en fabricarà 60.000.

Els directius de Nissan han assegurat, a més, que no veuen a l'horitzó l'arribada de cap nou model.

Però José Vicente de los Mozos s'ha mostrat optimista.

"Crec que hi haurà acord. Com a d'altres negociacions. Perquè en aquest país tenim sindicats que són prou madurs i entenen la situació."

El president de Nissan Europa, Gianluca De Ficchy, també s'ha mostrat partidari del consens.

"Volem tenir un enfocament que reconegui el que tots els treballadors han fet en el passat i per això volem arribar a un acord amb tots els sindicats tan aviat com sigui possible."

 

Sembla, a més, que la Generalitat ja hi hauria compromès ajudes.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, veu el nou projecte amb optimisme.

"No fer aquesta inversió significaria que Nissan aniria debilitant progressivament la seva estructura aquí com a centre productiu, i en canvi aquesta inversió la posiciona de cara a futur."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut