Tot apunta que Netanyahu podrà continuar governant en coalició (Reuters)
Tot apunta que Netanyahu podrà continuar governant en coalició (Reuters)

Netanyahu podria continuar governant Israel, segons els sondejos de les eleccions

Pendents de les dades oficials, el primer ministre perd davant del bloc de centredreta, però està més ben situat per formar coalició

RedaccióActualitzat

Les eleccions legislatives que s'han fet aquest dimarts a Israel s'han convertit en un plebiscit sobre el controvertit primer ministre Benjamin Netanyahu. Pendents dels resultats oficials, els sondejos donen unes dades molt ajustades per l'augment de votants al nou bloc de centredreta Blau i Blanc de Benny Gantz.

Aquesta plataforma lidera alguns sondejos, però Netanyahu sembla que estaria millor col·locat per formar una coalició. La xifra d'escons d'altres partits que li podrien donar suport al primer ministre és superior als que podria aconseguir Gantz.

En tot cas, Benjamin Netanyahu ja ha reivindicat el triomf del seu "bloc de la dreta", liderat pel Likud, i ha afirmat que continuarà governant. "Agraeixo als ciutadans d'Israel la confiança", ha dit el mandatari en un breu missatge en el seu compte de Twitter, assegurant que formarà "una coalició de govern" amb els seus "socis naturals" aquesta mateixa nit.

Tot i el triomf de Gantz en alguns sondejos, les enquestes donen doncs com a més probable que hi hagi un executiu de dretes. El bloc de centredreta es calcula que pot tenir entre 56 i 60 escons, i el de dretes entre 60 i 66 parlamentaris.
 

Les eleccions han registrat una abstenció molt alta (Reuters) 

La participació hauria estat baixa, i això perjudica tant el partit de dretes Likud com el de centredreta Blanc i Blau. On el vot hauria estat històricament baix és entre els palestins

Les enquestes ja advertien que més de la meitat no votarien. Perquè no volen legitimar el sionisme o pensen que el seu vot no compta. Aquesta realitat, però, podria provocar que cap partit àrab estigui representat al Parlament, la Knesset.

ARXIVAT A:
IsraelEleccions
Anar al contingut