Dongguan

Nens d'entre 3 i 5 anys es compren i venen per uns 500 euros al sud de la Xina

Nens que es venen per 500 euros i que acaben treballant al camp, a les fàbriques, o per les mateixes màfies que els segresten. Això passa a la Xina, i és molt més habitual del que podria semblar. Des de fa 35 anys, el govern xinès prohibeix tenir més d'un fill, i això ha afavorit el tràfic de menors, sobretot de nens. Les famílies afectades es queixen que les autoritats no fan res per ajudar-los.

Actualitzat

Dongguan, al sud de la Xina, ha registrat més de 300 segrestos de nens en els últims mesos. La política xinesa del fill únic ha afavorit l'aparició de xarxes que trafiquen amb infants com si d'una mercaderia més es tractés. Els pares diuen que aquests nens, d'entre 3 i 5 anys la majoria, o bé els compren altres famílies per uns 500 euros o bé acaben treballant per les mateixes màfies locals.

El cas de Dongguan és el més extrem d'uns segrestos que es donen arreu del país i que afecten especialment els treballadors immigrants. Immigrants que, tot i que en alguns casos, com el d'aquesta ciutat, sumen més del doble de la població local, no estan censats i són considerats ciutadans de segona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut