Nelson Mandela, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Nelson Mandela, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Nairobi

Nelson Mandela rep l'alta a l'hospital on estava ingressat a causa d'una pneumònia

L'expresident sud-africà ha estat deu dies ingressat a causa de la recaiguda d'una pneumònia i ha anat millorant de manera progressiva.

RedaccióActualitzat
L'expresident de Sud-àfrica, Nelson Mandela, ha estat donat d'alta aquest dissabte, després de deu dies en què ha estat hospitalitzat a causa de la recaiguda d'una pneumònia que ha tingut en diverses ocasions. "Nelson Mandela ha estat donat d'alta avui, 6 d'abril, després que la seva condició general hagi millorat de forma constant i gradual", explica el comunicat de la presidència sud-africana.

Els ciutadans sud-africans han viscut l'última setmana pendents de la infecció pulmonar que va portar Mandela a un centre hospitalari el 27 de març. En els últims quatre mesos, el líder antiapartheid, de 94 anys, ha ingressat tres vegades per una malaltia que arrossega des de fa temps.
El centre on està ingressat s'ha mantingut en secret per preservar-ne la intimitat, però els missatges de suport dels ciutadans han arribat d'arreu del país.

Mandela va néixer el 18 de juliol del 1918 i va ser el primer president negre del seu país, entre el 1994 i el 1999. El 1990 havia estat alliberat després de 26 anys empresonat per liderar la causa antiapartheid. Mandela va negociar amb el llavors president Frederik de Klerk la fi del règim de discriminació racial i per això, el 1993, va ser distingit, al costat de De Klerk, amb el Nobel de la Pau. Es va retirar de la vida política l'any 2004 i actualment viu retirat, amb escasses aparicions en públic.
Anar al contingut