Neixen dos jaguars en llibertat a l'Argentina per primer cop en 70 anys

També anomenats "yaguaretés", estan en perill d'extinció i considerats monument natural a l'Argentina

Actualitzat

Per primera vegada en 70 anys han nascut en llibertat dos cadells de jaguar a l'Argentina, també anomenats "yaguaretés", en perill d'extinció i considerats monument natural al país. Ho han fet en uns aiguamolls del Parc Nacional Iberá.

Les càmeres van poder captar els cadells de jaguar (Reuters)
Les càmeres van poder captar els cadells de jaguar (Reuters)

Els seus progenitors són l'Arami, una de les dues primeres jaguars nascudes al Centre de Reintroducció del Parc Iberá i que va ser alliberada el 2021, i el Jatobazinho, un jaguar salvatge que va ser rescatat en una escola rural del Brasil i cedit al parc el 2019.

En aquest parc argentí, hi viuen en llibertat quatre jaguars més, però havien nascut al Centre de Reintroducció i després van ser alliberats juntament amb les seves mares.

Un dels dos cadells de jaguar nascuts en llibertat a l'¿Argentina amagat (Reuters)
Un dels dos cadells de jaguar nascuts en llibertat a l'Argentina amagat (Reuters)

Des de la Fundació Rewilding Argentina celebren el naixement, que van corroborar gràcies a les càmeres col·locades al parc:

"Si els dos cadells sobreviuen, que se sabrà les pròximes setmanes, hi haurà deu yaguaretés lliures a Iberá. Això és molt important, ja que s'estima que en tota la regió chaqueña argentina només sobreviuen uns 15 exemplars."


En perill d'extinció

A tot l'Argentina, s'estima que només en queden 250 exemplars. Es considera els "yaguaretés" monument natural i estan en perill crític d'extinció.

A la província de Corrientes, es van extingir fa més de 70 anys. El 2012 hi va començar el projecte per reintroduir-hi l'espècie. El 2018 naixien les dues primeres cadells de jaguars al centre, Arami i Mbarete, i des del naixement les han mantingut allunyades dels humans.

ARXIVAT A:
Argentina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut