Mor Paco Rabanne, un dels dissenyadors que van canviar el món de la moda

Ha mort als 88 anys a Portsall, a la Bretanya francesa

Actualitzat

El dissenyador Paco Rabanne ha mort avui als 88 anys. Nascut a Pasaia, al País Basc, la seva família es va exiliar a França quan ell era petit. Tot i que va estudiar arquitectura, sempre va estar vinculat a la moda a través de la seva mare, que era la costurera en cap d'un altre il·lustre dissenyador basc, Cristóbal Balenciaga.

I és precisament a Balenciaga on Rabanne va començar a treballar abans de presentar la seva primera col·lecció.

De seguida va impactar per l'ús de materials poc habituals en els vestits, com el paper o l'alumini. En aquesta publicació d'Instagram es poden veure alguns dels seus dissenys portats per Jane Fonda o Audrey Hepburn:


L'imperi de Paco Rabanne

Des de Puig, l'empresa familiar dedicada a la moda i a les fragàncies i amb qui Paco Rabanne va començar a col·laborar als anys 60, han lamentat la mort del dissenyador en un comunicat:

"M'entristeix profundament la mort de Paco Rabanne. La història de Puig i Paco Rabanne comença amb el llançament de Calandre. La seva gran personalitat va transmetre, a través d'una estètica única, la seva visió atrevida, revolucionària i provocadora del món de la moda."

Rabanne va acabar creant un imperi de l'alta costura als perfums i també va fer el vestuari de diverses pel·lícules. Estava retirat des del 1999. 

Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Des de l'empresa que ell va fundar, parlen de Paco Rabanne com "un dissenyador visionari" i asseguren que el seu llegat continuarà sent una font d'inspiració:

La revista de moda Vogue France també ha volgut rendir-li homenatge a les xarxes:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut