Lluís Serrahima en l'homenatge que li van fer el 2018 en la presentació del seu llegat poètic
Lluís Serrahima en l'homenatge que li van fer el 2018 Lluís Serrahima en l'homenatge que li van fer el 2018 en la presentació del seu llegat poètic

Mor Lluís Serrahima, pioner de la Nova Cançó i autor de "Què volen aquesta gent?"

RedaccióActualitzat

Lluís Serrahima i Villavecchia ha mort als 89 anys. Considerat un dels fundadors de la Nova Cançó, els seus poemes es van convertir en alguns dels himnes més coneguts de l'època dels 60 i 70. Va compondre la lletra de "Què volen aquesta gent?", popularitzada per Maria del Mar Bonet.

Un himne contra la repressió franquista que també dona títol al llibre en què s'hi recullen els seus poemes més destacats i que es va presentar fa dos anys.

Serrahima va estudiar Dret i el 1959 va escriure l'article "Ens calen cançons d'ara" que es considera el text fundacional del moviment que va impulsar els Setze Jutges, Raimon i Lluís Llach, entre altres. Aquests artistes van impulsar la cançó en català en ple franquisme.

Serrahima va actuar algunes vegades però mai va enregistrar cap disc.

L'any 2007, Serrahima va rebre la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, juntament amb els components de Setze Jutges.

Llach ha recordat la figura de Serrahima a la xarxa. L'ha qualificat de referent, n'ha elogiat la genersoitat i ha recordat quan l'acollida de jove a casa seva.

 

El cantautor Cesk Freixas també se n'ha volgut acomiadar:

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha expressat el seu condol a familiars i amics del difunt

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut