Helmuth Kohl l'any 2013
Helmuth Kohl l'any 2013

Mor l'excanceller alemany Helmut Kohl

Va ser un dels grans impulsors de la Unió Europea i pare de la reunificació alemanya

RedaccióActualitzat

L'excanceller alemany Helmut Kohl, gran impulsor de la reunificació alemanya, ha mort aquest divendres a casa seva, a Ludwigshafen, a Alemanya, als 87 anys.

Kohl, que va ser canceller entre 1982 i 1998, i dirigent durant 25 anys de la CDU, la Unió Cristianodemòcrata Alemanya, ha mort després d'una llarga malaltia que el mantenia reclòs a casa seva i, per tant, retirat completament de la vida pública.

Durant el seu període al capdavant del país, les dues alemanyes es van reunificar. Helmut Kohl va ser l'últim canceller de la República Federal Alemanya prèvia a la reunificació i el primer del país reunificat.

Amb els seus 16 anys de govern es va convertir en el canceller que més temps va dirigir el país després de la Segona Guerra Mundial. Europeista convençut, va formar part d'un grup de governants que han deixat empremta a Europa.

Va impulsar notablement el procés d'integració europeu en col·laboració amb Jacques Delors, president de la Comissió Europea, i François Mitterrand, president francès i amic personal de Kohl. Sota la influència de l'eix francoalemany es va aprovar el Tractat de Maastricht de creació de la Unió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut