l'actor Chete Lera en una imatge d'arxiu en la presentació de la pel·lícula "El niño de barro" (Europa Press)
l'actor Chete Lera en una imatge d'arxiu en la presentació de la pel·lícula "El niño de barro" (Europa Press)

Mor l'actor Chete Lera, secundari imprescindible al cinema i en sèries com "Cuéntame"

Va rebre el premi a millor actor al festival de Màlaga del 2002 al costat del repartiment de la pel·lícula "Smoking Room"

RedaccióActualitzat

L'actor Ramón Mariano Fernández Lera, més conegut com Chete Lera, ha mort als 72 anys​ en un accident de trànsit després que el seu cotxe ha sortit de la via.

L'accident va passar dijous a la tarda al municipi malagueny de Rincón de la Victoria. Chete Lera, nascut a La Estrada, a Pontevedra, solia passar temporades a la zona de Màlaga, on preparava els seus guions i projectes. Quan van arribar els serveis d'emergència al lloc de l'accident ja el van trobar mort. Era l'únic ocupant del vehicle.
 

Un dels actors de repartiment més coneguts del cinema espanyol

Va arribar tard a la professió d'actor, cap als 30 anys, quan es va posar a estudiar Psicologia i va contactar amb un grup teatral. Des d'aleshores, va acumular nombroses feines tant al cine com al teatre. Va interpretar, sobretot, papers de repartiment, i es va convertir en un dels secundaris imprescindibles del cinema espanyol.

Va treballar amb grans directors com Julio Medem, Montxo Armendáriz, Fernando León de Aranoa, Iciar Bollain o Imanol Uribe. Va rebre el premi a millor actor al festival de Màlaga del 2002 al costat del repartiment de la pel·lícula "Smoking Room", de Julio Wallovits i Roger Gual.

També va fer carrera en el teatre en diversos espectacles d'avantguarda i alternatius. Va participar en muntatges de José Luis Gómez, Lluís Homar o Gerardo Vera i, especialment, va treballar en diverses ocasions amb Rodrigo García.

A la televisió se'l va poder veure en algunes sèries: l'última, "Cuéntame cómo pasó", el 2014.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut