Neil Peart, bateria de Rush, en un dels seus solos (Reuters)
Neil Peart, bateria de Rush, en un dels seus solos (Reuters)

Mor el llegendari bateria de Rush, Neil Peart, un dels millors de la història

RedaccióActualitzat

Neil Peart, bateria de Rush, ha mort aquesta setmana als 67 anys. Peart ha mort aquest dimarts 7 de gener a Santa Monica, a Califòrnia, a causa d'un tumor cerebral.

Peart era el bateria i lletrista de la banda banda canadenca Rush, referents del rock progressiu. Estava considerat com un dels millors bateries de la història del rock, a l'alçada de llegendes com Keith Moon, de The Who, el seu ídol.

La banda ha anunciat aquesta matinada a través de Twitter la seva mort, després d'una batalla de més de tres anys i mig contra un càncer cerebral.

 

Neil Peart està considerat un dels millors bateries de tots els temps, i es distingia perquè tocava la bateria revertint l'orientació de les baquetes, per aconseguir més impacte i ritme en els cops. La revista especialitzada Rolling Stones el va col·locar en la posició número 4 de la seva llista de 100 millors bateries de la història.

 

 

Seguidor de mítics bateries com Keith Moon i John Bonham, de Led Zeppelin, Peart va ser influència directa per a molts músics, i per això se'l coneixia com "el professor".

 

 

Així ho ha recordat a Twitter Dave Grohl, exbateria de Nirvana i líder de Foo Fighters, que ha recordat l'impacte que va tenir a la seva vida el disc "2112" de Rush i ha assegurat: "Tots vam aprendre d'ell."

 

També l'han recordat Geezer Butler, un dels fundadors de Black Sabbath, i el guitarrista Peter Frampton:

 

L'actor i vocalista de Tenacious D, Jack Black, també ha fet un tuit d'homenatge:

 

I Billy Corgan, mític bateria dels Smashing Pumpkins, l'ha recordat amb una imatge de Peart i un text d'homenatge:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On the passing of Neil Peart, please let me add my voice to the chorus in praising this incredible musician and poet. His influence on the Smashing Pumpkins is indelible: giving us wings to soar with and a road map to ultimately find our own way. There isn't a modern rock drummer alive who hasn't heard him, and spoken his name with a reverence that's reserved for the very few. And as a lyricist, Mr. Peart is without compare. I am forever in his debt, and humbled to say that though I never met him, I feel I knew him as a friend. Which brings to mind his great line, 'I can't pretend a stranger is a long-awaited friend...' May God embrace you, Neil, as His own RIP -William

A post shared by WilliamPatrickCorgan (@williampcorgan) on

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
Anar al contingut