El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice
El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice

Mor el gall Maurice, símbol de la vida rural i vencedor d'una batalla als tribunals

Feia mesos que l'animal, símbol de la vida al camp i denunciat per una parella de jubilats, estava malalt

Redacció Actualitzat
TEMA:
França

El seu cant el va portar als tribunals, d'on va sortir victoriós. Maurice, el gall que la justícia va indultar de l'acusació de cantar "massa sovint" i fer "massa soroll", ha mort a causa d'una rinitis. Segons ha informat la seva propietària, feia mesos que l'animal, de 6 anys, estava malalt.

Convertit en símbol de la vida rural, contraposada als usuaris de segones residències, la seva mestressa el defineix com "un heroi" i "un emblema". Corinne Fesseau n'ha enterrat les restes al jardí de la casa on viu, a l'illa d'Oléron. És un municipi tranquil que multiplica els habitants a l'estiu.

La mestressa s'ha declarat "molt trista" per la defunció, que va passar a principis de maig, durant el confinament. Segons ha dit, no va informar abans de la mort perquè "la Covid era més important que el meu gall".

El gall i el pollastre que van anar als tribunals, amb el cartell "El camp viu i fa fressa, el gall també"
El gall Jean-René i el pollastre Pompadour davant del tribunal que va jutjar Maurice

 

Maurice estava citat a un tribunal l'estiu passat, després que una parella de jubilats, veïns de la propietària i l'animal, van denunciar el seu quiquiriquí matinal. El denunciat no va anar-hi per "cansament", però sí que es van acostar fins als jutjats, en senyal de suport, un pollastre i un gall batejats amb els noms de Pompadour i Jean-René.

La justícia va concloure que el gall tenia dret a continuar cantant com li plagués i va condemnar els denunciants a indemnitzar amb 1.000 euros la mestressa, per danys i perjudicis.

 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut