El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice
El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice

Mor el gall Maurice, símbol de la vida rural i vencedor d'una batalla als tribunals

Feia mesos que l'animal, símbol de la vida al camp i denunciat per una parella de jubilats, estava malalt

RedaccióActualitzat

El seu cant el va portar als tribunals, d'on va sortir victoriós. Maurice, el gall que la justícia va indultar de l'acusació de cantar "massa sovint" i fer "massa soroll", ha mort a causa d'una rinitis. Segons ha informat la seva propietària, feia mesos que l'animal, de 6 anys, estava malalt.

Convertit en símbol de la vida rural, contraposada als usuaris de segones residències, la seva mestressa el defineix com "un heroi" i "un emblema". Corinne Fesseau n'ha enterrat les restes al jardí de la casa on viu, a l'illa d'Oléron. És un municipi tranquil que multiplica els habitants a l'estiu.

La mestressa s'ha declarat "molt trista" per la defunció, que va passar a principis de maig, durant el confinament. Segons ha dit, no va informar abans de la mort perquè "la Covid era més important que el meu gall".

El gall i el pollastre que van anar als tribunals, amb el cartell "El camp viu i fa fressa, el gall també"
El gall Jean-René i el pollastre Pompadour davant del tribunal que va jutjar Maurice

 

Maurice estava citat a un tribunal l'estiu passat, després que una parella de jubilats, veïns de la propietària i l'animal, van denunciar el seu quiquiriquí matinal. El denunciat no va anar-hi per "cansament", però sí que es van acostar fins als jutjats, en senyal de suport, un pollastre i un gall batejats amb els noms de Pompadour i Jean-René.

La justícia va concloure que el gall tenia dret a continuar cantant com li plagués i va condemnar els denunciants a indemnitzar amb 1.000 euros la mestressa, per danys i perjudicis.

 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut