El gall Maurice

La justícia francesa indulta un gall i multa la parella que el va denunciar per cantar

Els denunciants, uns veïns de l'illa francesa d'Oléron, es veuran obligats a pagar 1.000 euros a la mestressa d'en Maurice

RedaccióActualitzat

El gall Maurice, de l'illa francesa d'Oléron, podrà continuar cantant tot el que li plagui. Ho diu la justícia francesa, que n'ha indultat el cant.

Una parella de jubilats, que tenen una segona residència en aquesta illa del sud-oest de França, havien denunciat en Maurice per cantar "massa sovint" i fer "massa soroll". La casa dels denunciants està situada a uns quants metres de distància del corral on en Maurice practica les seves habilitats vocals.

 

En Maurice, símbol del món rural

El tribunal correccional de Rochefort ha decidit que el cant dels galls "forma part de la normalitat de la natura" i no s'ha de prohibir.

 

 

El gall Maurice s'"embutxacarà" 1.000 euros

Ara, els demandants es veuran obligats a pagar 1.000 euros per danys i perjudicis a la mestressa d'en Maurice, Corinne Fesseau. A més a més, hauran d'abonar despeses de procediment i no tindran possibilitat de fer cap recurs.

El tribunal va considerar que els querellants no havien presentat proves suficients que comprovessin que el gall Maurice feia un "soroll excessiu" i va estimar que un animal domèstic com aquest pot viure en una localitat rural, sempre que no sigui al centre.

El poble té 7.000 habitants durant l'any, però, durant les vacances d'estiu, es quadrupliquen.
 

 

Qui canta els seus mals espanta

Els denunciants exigien una compensació de 150 euros diaris si en Maurice continuava cantant, fet pel qual ho qualificaven de "molèstia sonora". El procediment ha durat dos anys i ha acabat donant la raó a la dita popular que diu que "qui canta els seus mals espanta".

 

 

 

Anar al contingut