El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice
El gall Jean-René va comparèixer al tribunal que va jutjar el cas del cant de Maurice
Rochefort

Jutgen un gall a França perquè molesta una parella de jubilats quan canta al matí

La mestressa de l'animal defensa que el cant forma part de la natura i que s'ha de respectar

RedaccióActualitzat

Molèstia sonora o símbol del món rural? Aquest és el dilema que haurà de resoldre la justícia francesa arran de la denúncia contra un gall que molesta una parella de jubilats quan canta a primera hora del matí.

Un tribunal de Rochefort ha acusat aquest dijous l'animal, que es diu Maurice. La bèstia no ha anat a la vista per "cansament", però sí que hi ha comparegut, en suport seu, un pollastre i un gall batejats amb els noms de Pompadour i Jean-René.

 

 

En Maurice viu al petit poble de Saint-Pierre-d'Oléron, al sud-oest de França, i el seu cant a l'albalda ha esdevingut un malson per als denunciants, que volen que el gall no els molesti abans de dos quarts de nou del matí. L'advocat dels jubilats, Vincent Huberdeau, considera que és una qüestió de soroll:

"No és un cas de la ciutat contra el camp. És un problema de molèstia sonora. El gall, el gos, el clàxon, la música... és un tema de soroll."

Però no ho veu igual la mestressa del gall, Corinne Fesseau, que defensa el dret del gall a cantar:

"El camp té dret als seus sorolls. Els galls tenen dret a cantar, no han fan pas de quarts de cinc del matí fins a l'infinit. El meu gall no em molesta, canta. Està molt bé i visca la natura!"

 

La propietària del gall al·lega que el cant de l'animal forma part dels sorolls del camp


El seu advocat també ha plantejat, irònicament, si els demandants sabien el que feien quan van adquirir la segona residència en aquest poble de l'illa d'Oléron. Un municipi que passa de 7.000 habitants a l'hivern a 35.000 a l'estiu.

La sentència es farà pública el 5 de setembre.

ARXIVAT A:
Medi ambientJudicial
Anar al contingut