Mor el dissenyador Toni Miró, un dels grans referents de la moda catalana

És el creador de la marca Antonio Miró, que va seduir les principals passarel·les

RedaccióActualitzat

El dissenyador i empresari Toni Miró ha mort aquesta nit als 74 anys a causa d'un infart. Icona de la moda catalana als anys vuitanta i noranta, va heretar l'interès pels teixits del seu pare, que era sastre.

Nascut a Sabadell i fill de sastre, el 1968, amb només 20 anys, va obrir la seva primera botiga, on comercialitzava dissenys propis. Es deia Groc i era a la rambla de Catalunya de Barcelona. L'èxit que va tenir amb els seus primers dissenys va animar-lo, el 1979, a crear la seva pròpia marca, Antonio Miró.

Amb aquest segell, va crear col·leccions per a dones i per a homes, i va seduir les passarel·les més prestigioses del món, com París, Milà o Nova York.

La projecció internacional li va arribar als anys 90, i també va destacar per ser el primer dissenyador a fer desfilar models no professionals.

També va crear el vestuari d'empreses i institucions, com els Mossos d'Esquadra, o obres de teatre i pel·lícules. I el 1992 va rebre l'encàrrec de dissenyar el vestuari de les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El 1987 va rebre el premi Cristóbal Balenciaga al millor dissenyador de roba espanyol i el 2003 se li va reconèixer la trajectòria dins la moda catalana amb la medalla Antoni Gaudí Moda Barcelona.

Amb una gran capacitat creativa, la seva marca ha arribat arreu del món, amb productes més enllà de la roba. També va dissenyar mobles, cuines, estoigs, bolígrafs, llapis, colònia i, fins i tot, taüts ecològics de cartró.

ARXIVAT A:
ModaObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut