Barcelona

Mor als 82 anys el financer Ricard Fornesa, expresident de "la Caixa" i d'Aigües de Barcelona

Mor als 82 anys el financer Ricard Fornesa, expresident de "la Caixa" i d'Aigües de Barcelona. Actualment era president del grup VidaCaixa.

RedaccióActualitzat

L'expresident de "la Caixa" i de la Societat d'Aigües de Barcelona, Ricard Fornesa ha mort als 82 anys. Fornesa era actualment president del grup assegurador Vida Caixa i president d'honor de "la Caixa".

Nascut el 1931 en una família de banquers de la Seu d'Urgell, Fornesa era advocat de l'estat en excedència i pare de sis fills. Va estar al capdavant d'Agbar durant més de 26 anys i va convertir la companyia subministradora d'aigua dels anys 70 en un conglomerat de serveis. Fornesa també va impulsar la internacionalització de l'empresa.

Fornesa va entrar a "la Caixa" el 1977 com a secretari de l'entitat. Va formar part també de l'equip que va dissenyar la fusió entre la Caixa de Ppensions i Caixa de Barcelona el 1989. Finalment el 2003 va arribar a la presidència, substituint Josep Vilarasau, després d'haver-ne estat també director general executiu, i conseller. Durant la seva presdiència l'entitat es va transformar en holding i va diversificar la seva activitat en sectors com l'enginyeria, els transports, la construcció o les assegurances de salut.

Després de deixar el càrrec es va mantenir com a president de Critèria, grup d'empreses participades de la caixa fins el 2009, i després va passar a ser president d'honor de l'entitat.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut