Saragossa

Montilla inaugura a Saragossa "la visió catalana de la nova cultura de l'aigua"

Catalunya està present a l'Expo de Saragossa. El pavelló català s'ha inaugurat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla, i del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. La visita suposa el tancament de les ferides obertes amb l'Aragó pel transvasament de l'Ebre i obre les portes al que Montilla ha definit com "la visió catalana de la nova cultura de l'aigua". En el seu discurs, el president de la Generalitat ha assegurat que el pavelló és el "millor aparador que podríem oferir al món en medi ambient".

Actualitzat
El president de la Generalitat, el conseller de Medi Ambient i l'alcalde de Barcelona han visitat el pavelló de Catalunya que hi ha a l'Expo de Saragossa. José Montilla, Francesc Baltasar i Jordi Hereu s'han passejat per l'exposició, que vol reproduir el recorregut d'un riu, des que neix a les muntanyes fins que desemboca al mar.

En el seu discurs, Montilla ha definit el recinte català com un "recull i exemple magnífic de la voluntat governamental per transmetre les polítiques hídriques". Situat a l'edifici de participants, el pavelló demostra pel president de la Generalitat "la cultura catalana en la gestió de l'aigua". En aquest sentit, ha lloat l'esforç pedagògic per explicar les inversions mediambientals pel que fa a l'objectiu de la Generalitat de "garantir en un futur l'aigua de boca per tothom, al marge de la meteorologia".

Polèmica pel minitransvasament

La polèmica arran del minitransvasament de l'Ebre també ha aparegut en el discurs del president. José Montilla ha catalogat de "correctes" les relacions amb el govern del president aragonès, Marcel·lí Iglesias. El president de la Generalitat ha reconegut que "cada govern defensa el que és seu" i que dos territoris veïns sempre tenen problemes, però assegura que ara les relacions s'han normalitzat.

El pavelló de Catalunya

La visita al pavelló de Catalunya s'inspira en un recorregut imaginari i sensorial a través del curs d'un riu que recorre el país, des de les muntanyes fins al mar. A dins s'explica com es gestionen les infraestructures de l'aigua a Catalunya. També s'hi poden veure fotografies i audiovisuals, un dels quals de la cineasta Rosa Vergés. També hi ha la Tuixén, la presentadora virtual de "Temps de neu", de Televisió de Catalunya, que recorda com es gestiona l'aigua a Catalunya i quin és el nivell dels pantans en cada moment.

L'arquitecte Laurent Godel i l'interiorista Pepe Cortés són els responsables del disseny de l'espai expositiu, que ha comptat amb la col·laboració del col·leccionista Oliver Rodés, que ha cedit una part de la seva col·lecció d'ampolles d'aigua mineral per formar un salt d'aigua que els visitants troben a l'inici del recorregut.
Anar al contingut