Mataró

Montilla es compromet a millorar la qualitat de vida dels catalans el 2007 i demana confiança per desenvolupar l'Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet el tradicional missatge de Cap d'Any i ha volgut ressaltar que el principal compromís del seu govern és treballar per la qualitat de vida dels catalans. Per escenificar aquestes paraules, Montilla ha fet aquest missatge des de l'Hospital de Mataró. Montilla ha demanat als catalans que confiïn en les "expectatives de pau al País Basc que s'han obert aquest any", malgrat l'atemptat d'aquest dissabte a l'aeroport de Barajas i ha assegurat que la violència "no condueix enlloc" i que la pau "és l'únic camí que ens uneix i que reclama la nostra societat de forma irreversible". També ha demanat "confiança en la Generalitat per desenvolupar l'Estatut".

Actualitzat

Montilla ha fet el seu discurs des de l'Hospital de Mataró, un escenari diferent del que havien utilitzat tant Jordi Pujol com Pasqual Maragall. Des d'aquest espai insòlit, Montilla ha volgut tenir un record en la seva interlocució per a "totes aquelles persones que fan possible que la majoria puguem gaudir de les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis", com són els treballadors dels serveis d'urgències dels hospitals, dels transports públics, de la neteja, la restauració o els membres dels cossos de seguretat.

El president de la Generalitat ha reiterat que el seu afany de "justícia social" presidirà tota l'acció de l'executiu català i ha assegurat que lluitarà per "una Catalunya lliure, justa i equilibrada". Per tal de poder assolir aquest objectiu, Montilla ha apel·lat a la confiança de la ciutadania en el nou executiu per poder desplegar un Estatut que "milllora el nostre autogovern i reforça la nostra identitat".

El president català també ha demanat "prudència" als catalans durant les festes i ha assenyalat la seva confiança en el "dinamisme" de l'economia catalana i en la millora de l'estat del benestar, especialment en els àmbits de la sanitat, l'educació i el servei a les famílies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut