Barcelona

Montilla, convençut que es farà la interconnexió elèctrica amb França malgrat l'oposició d'ERC i ICV-EUiA

El futur president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat convençut que creu que la interconnexió elèctrica amb França serà una realitat i davant de l'oposició dels seus futurs socis de govern, ERC i ICV-EUiA, només ha dit que "les infraestructures es poden fer sense danyar el territori".

Actualitzat
En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, Montilla ha dit que "la gent ha de ser coherent" i "hi ha formacions polítiques que estan en contra d'aquesta línia i no canviaran d'un dia per l'altre". Tot i això, no ha considerat l'oposició d'ERC i ICV-EUiA un impediment per al seu govern i ha subratllat que "depèn de com es faci", tot i que càrrecs electes d'un i altre partit han participat en la multitudinària manifestació en contra de la línia.

Montilla ha insistit que és partidari de la interconnexió i ha recordat que "fa tres mesos pensava que calia, i ho continuo pensant". Per aquesta raó, ha dit, "espero que es faci i que ho faci qui ho ha de fer". En qualsevol cas, ha destacat que la interconnexió depèn d'un acord entre el govern espanyol i el govern francès, "que és qui la té paralitzada per raons de política interna", i ha admès que difícilment es porti a terme abans de les eleccions a França.
Anar al contingut