Barcelona

Montilla avala Guardans com a nou president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts

El president de la Generalitat, José Montilla, ha comunicat a Francesc Guardans que els pròxims dies firmarà el decret nomenant-lo nou president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts. Amb aquesta decisió, Montilla atén la voluntat majoritària dels membres del Consell, que la setmana passada van pronunciar-se a favor que Guardans substitueixi el fins ara president, Xavier Bru de Sala, que ja havia renunciat al càrrec al mes de juliol i que al setembre va anunciar que faria efectiva la seva decisió abans d'acabar l'any.

Actualitzat
Segons fonts del Consell, aquest dilluns al matí s'ha fet una reunió en la qual les posicions favorables a Guardans han prevalgut a les de la candidatura de la crítica d'art Pilar Parcerisas. El dia 15 de setembre va transcendir públicament que Bru de Sala havia renunciat al seu càrrec, mentre la institució comunicava que obria una nova etapa "en plena activitat".

Tal com preveu la llei de regulació de l'ens, el plenari ha de proposar al president de la Generalitat les candidatures a la successió, que han de sorgir dels onze membres del consell. Des que van ser designats pel Parlament al gener, formen part del plenari el crític d'art Xavier Antich, l'arquitecte Juli Capella, l'escriptor Jordi Coca, l'humanista Manel Forcano, la galerista Chantal Grande, l'advocat Francesc Guardans, l'actriu Sílvia Munt, la gestora cultural Marta Oliveras, la crítica d'art Pilar Parcerisas, la realitzadora Rosa Vergés i Xavier Bru de Sala.

Sota la nova presidència, el CONCA haurà d'afrontar projectes pendents com el dictamen sobre les bases de la futura llei del cinema, l'elaboració del codi de bones pràctiques en l'àmbit de la música o l'adopció del Pla Integral de la Dansa.

Constituït formalment al març del 2009, el Consell va néixer amb els objectius, entre d'altres, d'assessorar el govern en el conjunt de la seva política cultural i organitzar la política de suport i de promoció a la creació artística.
Anar al contingut