Barcelona

Montilla afirma que "tothom tenia clar que Roque Pascual i Albert Vilalta tornarien"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha expressat la seva "felicitat" i la que "senten tots els ciutadans de Catalunya després de conèixer la notícia de l'alliberament" de Roque Pascual i Albert Vilalta. Montilla ha reconegut que "el procés ha estat dur i difícil, especialment pels cooperants i les seves famílies". "Crec que en tot moment tothom ha tingut clar que tornarien", ha afegit el president de la Generalitat. Montilla ha agraït la tasca que ha fet el govern espanyol i totes les persones que han col·laborat per la solució d'aquest segrest.

Actualitzat
Els diferents partits polítics catalans han expressat també la seva satisfacció per l'alliberament dels cooperants catalans.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha recordat que des que van segrestar Alicia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta, cada dimecres a la plaça del Rei els ciutadans han exigit la seva posada en llibertat. Hereu ha afirmat que aquest dimecres ho tornaran a fer "per última vegada", però amb un motiu ben diferent: mostrar la seva satisfacció i agrair l'esforç fet "braç a braç" entre les administracions fins a aconseguir l'alliberament dels tres cooperants catalans.

Tots els partits catalans s'han mostrat igualment satisfets amb el final del segrest. El PSC ha destacat els esforços diplomàtics desplegats pel govern espanyol. També CiU n'ha elogiat la discreció.

Ciutadans també ha expressat la seva alegria pel final del captiveri i ha demanat prudència davant les informacions que apunten al pagament d'un rescat. El "govern haurà de donar explicacions de les gestions que s'han dut a terme", ha assegurat el president de la formació, Albert Rivera.

Des d'ERC, el president, Joan Puigcercós, ha criticat que l'ONG Barcelona Acció Solidària viatgés a una zona de risc. "No es poden tenir actituds temeràries. Hi ha zones del planeta molt properes a nosaltres que són molt insegures per un seguit d'activitats", ha explicat. Puigcercós ha lamentat que l'alliberament d'Albert Vilalta i Roque Pascual "segurament" hagi tingut un cost per a l'administració. "Quan el govern d'un país diu que una zona no és segura, els ciutadans han de ser-ne conscients", ha reiterat.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut