Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici pel cas Palau (ACN)
Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici pel cas Palau (ACN)

Millet i Montull, investigats de nou per amagar ingressos i no indemnitzar el Palau

L'expresident del Palau de la Música i la seva mà dreta estan citats a declarar el 16 de novembre, i també dues filles del primer i la dona i la filla del segon

Redacció / AgènciesActualitzat

El jutjat d'instrucció número 12 de Barcelona investiga Fèlix Millet i Jordi Montull per ocultar ingressos irregulars amb l'objectiu d'evitar indemnitzar el Palau de la Música pels diners que es van quedar.

Millet i Montull estan complint condemnes de 9 anys i 8 mesos i de 7 anys i mig de presó, respectivament, per aquest espoli, i de moment només han tornat 9 dels 23 milions que la sentència va considerar provat que havien espoliat.


Denúncia del Palau de la Música

Aquesta nova causa s'ha obert després que la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música va presentar al juliol una denúncia als jutjats acusant-los d'ocultar ingressos a l'Audiència.

Segons el Palau de la Música, Millet i Montull van estar cobrant d'amagat els lloguers de finques que havien estat de la seva propietat, però que estaven embargades per l'Audiència, que és la responsable de la seva gestió.

En aquesta causa també s'acusa les filles de Millet, Clara i Laila Millet, i la dona i la filla de Montull, Mercè Mir i Gemma Montull, exdirectora financera del Palau i també condemnada.


Un pis llogat a la filla també condemnada

Només es coneix una de les finques de les quals s'haurien quedat el lloguer: un pis al Masnou a nom de Montull i la seva dona que havien llogat a la seva filla Gemma.

Segons fonts coneixedores del cas consultades per TV3, aquest pis ara ja s'ha venut i els diners de la venda han estat entregats al Palau de la Música de manera íntegra. El que s'investiga, però, és la part del lloguer.

En aquesta causa, la Fiscalia demana dos anys de presó per al matrimoni Montull per un delicte de frustració a l'execució.

Tots sis estan citats a declarar al jutjat 12 de Barcelona d'aquí dues setmanes, el 16 de novembre.

Causa prèvia per ingressos irregulars

Tant Millet com Montull ja tenien una primera causa oberta per ingressos i presumptes vendes no autoritzades i, per tant, aquesta d'ara és la segona d'aquest tipus a què s'han d'enfrontar.

En aquesta causa prèvia, que porta un jutjat de Granollers, a Millet se l'investiga per la desaparició de casa seva d'un piano de cua i uns ullals d'ivori, i a Montull, per ocultar els ingressos que cobrava pel lloguer d'una altra finca embargada.

A la presó en segon grau tots dos

Ara mateix, tant Millet com Montull compleixen condemna a la presó en segon grau, malgrat que les defenses han demanat que els classifiquin en tercer grau, per anar només a dormir a la presó.

Imatge de Fèlix Millet sortint de l'Audiència de Barcelona, després de saber-se la sentència del cas Palau, el 15 de gener del 2018 (horitzontal).
Fèlix Millet sortint de l'Audiència de Barcelona després de saber-se la sentència del cas Palau, el 15 de gener del 2018 (EFE)

Hi van ingressar el juny del 2020 i Millet va anar directament al mòdul d'infermeria amb ambulància. Montull, per la seva banda, va aconseguir fa més d'un any el tercer grau, però posteriorment l'hi van revocar.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióCas Palau
Anar al contingut