Una professional sanitària camina al costat de persones que acaben de rebre una dosi de la vacuna contra el coronavirus a Pequín, la Xina
Una professional sanitària camina al costat de persones que acaben de rebre una dosi de la vacuna contra el coronavirus a Pequín, la Xina

Mesures dràstiques a la Xina per l'augment de casos de Covid més gran des del març

Avui s'ha informat de 144 casos nous respecte al dia anterior; l'augment més important a la Xina des de l'1 de març del 2020, quan la primera onada anava cap avall

Francesc CanalsActualitzat

A la Xina, on va començar la pandèmia, preocupa l'augment de casos, especialment en plena celebració de l'Any Nou xinès. Aquest fet ha obligat les autoritats xineses a prendre mesures dràstiques en algunes províncies.

La imatge de la creació d'hospitals d'emergència és una imatge icònica de la lluita contra la Covid-19 a la Xina que avui es repeteix. En la primera onada era a Wuhan; ara és a la província de Hebei, que envolta Pequín. Comença acceleradament a prendre forma un centre sanitari a Shijiazhuang, 300 quilòmetres al sud-oest de la capital xinesa. Ràpid aplanament del sòl, arribada dels cubicles prefabricats i aviat podrà acollir-hi 3.000 persones en observació mèdica durant la quarantena.

Un altre focus és Heilongjiang, la província fronterera amb l'extrem orient rus. En total, uns 28 milions de persones estan sota una forma o altra de confinament.

Avui s'ha informat de 144 casos nous respecte al dia anterior. És l'augment més important des de l'1 de març del 2020, quan la primera onada anava cap avall. Tot i que els números vistos des d'Europa poden semblar irrisoris, les autoritats sanitàries xineses temen que els oficialment més d'un miler de casos acumulats des de principis de mes portin a una segona onada amb l'èxode massiu de les vacances de l'Any Nou xinès, que ja ha començat. Aquest any el govern demana no viatjar i s'ha impedit fer-ho als funcionaris.

La vacunació s'accelera

La vacunació, gratuïta, s'accelera; primer, amb grups de risc, com sanitaris i personal amb contacte amb el públic.

"Com que cada dia tenim contacte amb molts clients, un cop vacunats ja estem protegits, nosaltres i també els clients", afirma Cui Peipei, dependenta d'un supermercat.

El govern xinès ha assegurat que la vacunació es farà extensiva a la població en general després de l'Any Nou xinès. Tota la maquinària es posa en marxa per evitar el malson de l'hivern passat, quan el nou coronavirus va paralitzar la Xina abans de paralitzar la resta del món i que ja ha provocat més de dos milions de víctimes mortals.

ARXIVAT A:
XinaCoronavirus
Anar al contingut