Més flexibilitat a les residències, tornen els passejos i sortides de menys de 3 dies
Les persones que viuen a les residències poden sortir a passejar de nou (Pexels)

Més flexibilitat a les residències: tornen els passejos i sortides de menys de 3 dies

Amb la pauta de vacunació completa, als contactes estrets d'un positiu se'ls farà una PCR el primer, el setè i el quinzè dia sense que hagin de fer quarantena

Actualitzat

A partir d'aquest dimarts es relaxen els protocols contra la Covid a les residències catalanes. Els interns podran tornar a fer passejades i sortides de menys de tres dies, sempre que sigui dins la seva bombolla de convivència. Prèviament caldrà fer-se una prova ràpida d'antígens.

També com a novetat, els residents que siguin contacte estret d'un cas positiu però que hagin completat la pauta de vacunació continuaran sense haver de fer quarantena, però se'ls farà una PCR el primer dia, el dia 7 i el dia 15.

Els residents poden tornar a fer sortides de menys de 3 dies (CCMA)
 

Els treballadors que siguin casos estrets d'un positiu continuaran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

Són les mesures actualitzades per a les residències, que estaran vigents 14 dies més, que Salut ha relaxat perquè la incidència de casos ha baixat.

Una tendència que es veu en les dades generals de la pandèmia. Els principals indicadors continuen la desacceleració lenta, tot i que a les UCI costa que baixi el nombre d'ingressos.
 

La vacunació, estancada

La campanya de vacunació continua estancada en les franges dels 40, els 30 i els 20 anys. Segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la setmana passada es podrien haver posat 600.000 vacunes i només se'n van posar poc més de la meitat, unes 315.000. Argimon insisteix a demanar que la població es vacuni, sobretot els que es troben en la trentena i la quarantena.

"Bàsicament perquè són grups que tenen un risc elevat. El grup de 40 a 49, si emmalalteix, el risc d'acabar a l'UCI entre un vacunat i un no vacunat és 11 vegades més elevat en el no vacunat, el benefici sobre el risc és importantíssim."

Sobre el toc de queda, està previst que duri fins aquest divendres, 20 d'agost. Argimon ha dit que ell és partidari que s'allargui.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Residències gent gran VacunesToc de quedaSalut
Anar al contingut