Un estudiant de Cervera aconsegueix la nota màxima de la selectivitat: 9,90
Estudiants fent les proves de selectivitat (ACN)

Borges i Espriu, en les proves de castellà i català "assequibles" de la selectivitat

Més de 34.500 alumnes faran durant tres dies les proves en què es juguen poder estudiar el que volen a la Universitat que volen

RedaccióActualitzat

Nervis, aquest matí, en general, a les portes de moltes facultats de Catalunya: més de 34.500 alumnes han començat, aquest dimecres, les proves d'accés a la Universitat (PAU), conegudes com la selectivitat.

Les PAU són determinants, per a molts estudiants, a l'hora de poder triar on faran els estudis superiors, quin grau estudiaran i on podran fer-ho.

Les proves es fan matí i tarda, durant tres dies, fins divendres, i aquest any han començat amb l'examen de llengua castellana i literatura.


Un conte de Borges i un article sobre la vocació

Els estudiants han hagut de triar entre un fragment del conte "El disco" de l'escriptor argentí Jorge Luis Borges i un article de Lola Pons, professora i historiadora de la llengua, publicat al diari El País, en què s'adreça, precisament, als estudiants per defensar que triïn el seu futur guiant-se per la seva vocació i no per les expectatives de sortida laboral i remuneració d'algunes feines.

 

Proves d'accés a la Universitat en el campus de la UPF (EFE/Marta Pérez)

 

Salvador Espriu o l'extinció de les abelles 

L'arrencada de les PAU ha estat intensa i, després de la prova de castellà -i d'una pausa de mitja hora- els estudiants han fet l'examen de llenga catalana i literatura. En aquest cas han pogut triar entre un fragment de "Laia", de Salvador Espriu, i l'adaptació d'un article de Javier Mesones sobre les conseqüències de la possible extinció de les abelles.

 

Proves de les PAU al Campus Catalunya de Tarragona (ACN)

 

Quants estudiants s'hi presenten?

Un total de 34.547, 631 més que l'any passat. La majoria, 28.383, han acabat el batxillerat aquest curs.

Fins a 3.392 són de matrícula lliure, és a dir, que el van acabar un altre any i no van fer les PAU, que les van fer i volen millorar nota o que només s'examinen d'assignatures de la fase específica.

També hi ha 2.772 estudiants que no procedeixen del batxillerat, sinó de cicles formatius de grau superior.

 

La selectivitat comença amb el repartiment de les etiquetes identificatives als alumnes (ACN)

 

Quins exàmens fan?

Hi ha una fase general, obligatòria, i una fase específica, relacionada amb l'itinerari de batxillerat que han estudiat, que serveix per ponderar i apujar nota.

Aquest dimecres al matí, després de llengua castellana i literatura, fan l'examen de llengua catalana i literatura. A la tarda, entre d'altres, els exàmens d'anàlisi musical, ciències de la terra, fonament de les arts i dibuix tècnic.

Dijous al matí faran el d'història i el de llengua estrangera. A la tarda, els de dibuix artístic, matemàtiques, llatí o química.

Divendres estan previstos els exàmens d'assignatures com física, geografia, grec, filosofia, disseny, cultura audiovisual o electrotècnia.

 

El primer examen de la selectivitat ha estat el de llengua espanyola i literatura (ACN)

 

Amb quina nota s'aprova?

Depèn de la nota mitjana del batxillerat. A l'hora de fer el càlcul, els tribunals tindran en compte que el batxillerat compta un 60 per cent, i la nota de la selectivitat, un 40 per cent.

 

Alumnes entrant a la primera prova de les PAU a la Universitat de Lleida (ACN)


Quan se sabran els resultats?

Els resultats es podran consultar per internet d'aquí dues setmanes, a partir del dimecres 26 de juny.

 

Primer dia de la selectivitat a la Universitat de Girona (ACN)


Novetats a la Vall d'Aran

Aquest any, per primera vegada, els alumnes de la Vall d'Aran disposaran d'enunciats en aranès a la prova d'història (istòria). A més, els del sistema educatiu andorrà es podran examinar a la Seu d'Urgell, més a prop de casa que fins ara, que s'havien de desplaçar fins a Lleida.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut