El brot de l'Anoia ha causat 24 morts i suma més de 200 encomanats (ACN)
El brot de l'Anoia ha causat 24 morts i suma més de 200 encomanats (ACN)
Barcelona

Més de 3.000 contagiats per coronavirus a Catalunya, amb 82 víctimes mortals

Entre les 27 víctimes mortals de les darreres hores hi ha un noi de 21 anys que tenia un grau de dependència elevat, segons Salut

Irene Vaqué ReigActualitzat

En les últimes 24 hores ha pujat fins a 82 el balanç de víctimes mortals per Covid-19 a Catalunya, totes amb malalties prèvies, segons ha informat Salut. Entre les víctimes mortals hi ha un noi de 21 anys que tenia un grau de dependència elevat, segons el Departament.

D'aquestes víctimes mortals, 24 corresponen al brot de l'Anoia, on 7 persones continuen en estat greu i els contagiats des de l'inici del brot sumen 207 persones. Del nombre total de casos del brot d'Igualada, 91 són professionals sanitaris.

Salut ha confirmat 568 positius nous des d'aquest dimecres. Això eleva fins a 3.270 la xifra de contagis a Catalunya des que va començar l'epidèmia.

Un centenar de persones en estat greu

Del total d'afectats a Catalunya, 98 estan en estat greu, una xifra lleugerament superior als 92 de dimecres.

Si ens fixem en els professionals sanitaris, hi ha 384 afectats, 91 dels quals a Igualada, mentre que en el recompte anterior eren 228.

El balanç de dimecres era de més de 2.700 casos de Covid-19, amb 55 morts. Per tant, en 24 hores, la xifra de víctimes mortals ha crescut de 27 persones.

Personal sanitari a les portes de l'Hospital de Bellvitge, aquest dijous
Personal sanitari a les portes de l'Hospital de Bellvitge, aquest dijous (EFE/Toni Albir)

 

La dada positiva del dia és que, des de l'inici de l'epidèmia aquí, 82 persones han rebut l'alta.

Fa una setmana que es va ordenar el confinament d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, pel brot declarat a la comarca. La mesura es va prendre en haver-se triplicat els casos, que van passar dels 20 de dimecres a 58 el dijous. Ara superen els 200.

 

Les autoritats sanitàries han advertit que el pic de l'epidèmia encara ha d'arribar. El cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, calcula que encara es pot tardar uns 10 dies a assolir aquest màxim, segons ha afirmat a TV3:

"La previsió és que aquesta setmana, i probablement una setmana més, encara podríem estar en una fase d'ascens."

L'epidemiòleg ha destacat que cal respectar el confinament i el distanciament social i ha advertit que la gent jove també es pot contagiar i desenvolupar la Covid-19 de manera greu.

Al conjunt de l'estat, els contagis superen els 17.000 i hi ha hagut 767 morts, mentre que les altes han sigut 1.107 i hi ha 939 malalts a l'UVI.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut